С еднократна помощ от 148,35 лв. ще бъдат подкрепени около

...
С еднократна помощ от 148,35 лв. ще бъдат подкрепени около
Коментари Харесай

320 хиляди уязвими домакинства получават еднократна помощ от 148,35 лв.

С еднократна помощ от 148,35 лева ще бъдат подкрепени към 320 хиляди уязвими семейства в България, които са най-засегнати от високите цени на електрическата енергия, оповестяват от Министерството на труда и обществената политика.

Подкрепата ще бъде оказана по новата мярка „ Подкрепа на уязвими семейства - SAFE “, която е с бюджет от близо 47,5 млн. лева

„ Основната цел на интервенцията е оказване на поддръжка на уязвимите семейства да посрещнат разноските си за ползване на сила за предварителна защита от изпадане в беднотия и обществено изключване “, уточни заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова, представена от БТВ.

Очакванията са заплащанията да бъдат осъществени за интервал от 2-3 месеца и да приключат през есента на 2023 година, добави Десислава Ушколова, шеф на отдел „ Програмиране и договаряне “.

Тя посочи, че уязвимите семейства в риск от изпадане в беднотия, които ще получат еднократната помощ са 320 000 и ще бъдат обезщетени за високото равнище на инфлация, в резултат на растежа в цените на петрола, газа и електричеството.

При изчисляването на размера на еднократната поддръжка за едно уязвимо домакинство, с изключение на инфлацията за последната година, са взети поради и междинните разноски за топлоенергия и електрическа енергия на семействата през 2022 година, които са предоставени от Националния статистически институт.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР