С една истинска човешка трагедия започна седмицата в Бургас. 11-годишно

...
С една истинска човешка трагедия започна седмицата в Бургас. 11-годишно
Коментари Харесай

Опасностите, които дебнат децата ни в мрежата

С една същинска човешка покруса стартира седмицата в Бургас. 11-годишно дете бе убито, а обвиненият причинител се оказа 15-годишно дете. Следствените работи по случая в „ Меден рудник ” не престават, само че информацията, която се появи от прокуратурата, е безусловно задоволителна, с цел да ни разтревожи, показва NOVA.

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)
 
Историята стартира със запознанство в интернет, където в една от обществените мрежи 11-годишната жертва е имала 3000 другари. Дали във виртуалния свят, или на улицата, дали в учебния двор, или в наргиле бара – факт е, че обществото ни към този момент не може да си разреши да затвори очите си за един в действителност огромен проблем – непознатият, скритият свят на децата, който е цялостен с рискове.
 
„ За страдание това няма да спре и ще продължи с още по-голяма мощ, в случай че не вземем доста незабавни ограничения. Агресията стана на всички места – в дома, на улицата, в учебно заведение... Дори в детската градина. Имам възприятието, че през последните години родителите откриха софтуерни забавачки за своите деца. Оттук би трябвало да гледаме на казуса като извънредно сериозен. Още през 2003 година СЗО разгласи компютърната привързаност като една взаимозависимост, която се съпоставя с хазарта, опиатите и алкохолизма. Никой обаче не обърна внимание на това ”, разяснява доктор Султанка Петрова, зам.-министър на труда и обществената политика.

След убийството на Никол, 15-годишният обвинен играл на гоненица
 
Според нея родителите, учебното заведение и цялото общество би трябвало да си подадат ръка, с цел да се оправят с казуса.
 
„ Децата не са отговорни, а възрастните хора. Те копират модели на подражателство – това, което ние им демонстрираме ”, на мнение е доктор Петрова.
 
„ Оказва се, че ролята на учебното заведение в този случай е доста определяща. То се явява един спиращ фактор това да се получава. В фамилията обаче нещата са оставени на свободно развиване. В съвсем всяко учебно заведение има известни рестрикции, свързани с това да не се използват мобилни връзки навсякъде и на всички места ”, съобщи от своя страна Деян Стаматов, шеф на столично учебно заведение и някогашен зам.-министър на образованието.

След жестокото ликвидиране на 11-годишно момиче в Бургас - арест и разкрития
 
„ Мобилният телефон стартира да става рисково средство, тогава когато няма контролиращ и възпиращ фактор и в фамилията, и в учебното заведение. Когато обаче се сътвори повсеместна възбрана, родителите доста мощно въстават срещу нея, тъй като са привикнали не толкоз да управляват децата си, а да са в непрекъсната връзка с тях, без да им е належащо това ”, разяснява още Стаматов.
 
„ Съсредоточаваме се в институциите, а в действителност би трябвало да се огледа изцяло на казуса. Когато приказваме за децата, би трябвало да разсъждаваме като за националната ни сигурност. Не може да си позволим статистическа неточност, тъй като става въпрос за детски живот ”, сподели психологът Младен Владимиров. По тематиката Убитата Никол е направила опит да се избави, счита татко й

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР