С двама яки телохранители се обзаведе Преслава, видя Hotnews.bg. Певицата

...
С двама яки телохранители се обзаведе Преслава, видя Hotnews.bg. Певицата
Коментари Харесай

Преслава се обзаведе с яки телохранители

С двама яки бодигардове се подреди Преслава, видя Hotnews.bg. Певицата си взе две дребни кученца-мъжко и женско, от разплодник в конна база покрай Пловдив. Те са порода алабай, която произлиза от Централна Азия, по тази причина другото му име е средноазиатска овчарка. Става дума за куче, което е готово да пази стопанина си с цената на живота си. Алабай е правилен надзирател и съвършен другар на четири лапи. Алабай е една от най-древните породи кучета и е характерен молосоид.

Породата се е формирала в продължение на повече от четири хиляди години на територия, която се простира от Каспийско море до Китай и от Урал до Афганистан. Съществува легенда, че алабай е потомък на митологичното азиатско творение ситлон, което убивало животни от стадата. Никой не го бил виждал, само че то се промъквало в тъмното и крадяло и овчарките, които охранявали стадото.

Постепенно, съгласно легендата, се стигнало до там, че ситлон се кръстосвал с овчарките, и по този начин се появил алабай. Гените на алабай са свързани с античните тибетски кучета, с разнообразни пастирски кучета от антична Месопотамия, с монголски овчарки и разнообразни типове мастифи.

Преслава очевидно не е подвластна на модата на дребните джобни кучета, с които се фукат доста ВИП-дами и залага на яки четириноги, на които към момента не е измислила имена.

фотография:инстаграм преслава
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР