С два подиума дотук в Световния рали крос шампионат на

...
С два подиума дотук в Световния рали крос шампионат на
Коментари Харесай

Peugeot 206 WRX е готов за предизвикателствата на Белгия

С два подиума дотук в Световния рали крос шампионат на ФИА за 2018 година за тима Peugeot Total има единствено един метод да се показа по-добре. Целта е ясна – да се преодолеят фамозните завои на Мете в Белгия този уикенд. Това е кръгът от сезона, който ще се организира най-близо до седалището на Peugeot Sport във Версай.
Отборът направи обещаващ старт в първите 2 кръга на Световния раликрос шампионат с 2 втори места, извоювани от Себастиан Льоб в Испания и Португалия, като съотборниците му Тими и Кевин Хансен демонстрираха също висока скорост, а Тими означи и добър точков резултат. В резултат на това тимът PEUGEOT Total сега е трети в класирането на тимовете, до момента в който Льоб е четвърти в класирането на водачите, с 3 точки пред Тими Хансен. Така че има защо да се играе с приближаването на шоуто към Белгия - само че това място предлага доста друго и може би още по-трудно предизвикателство.



Пистата Жюл Ташени, ситуирана покрай Шарлероа в Белгия, е една от най-техничните писти, на които се организира шампионатът. Мястото е известно със своите зигзагообразни завои с подскоци и ниски скорости, които изискват оптималната точност. Обиколката е дълга 1 149 километра, 61% асфалт и 43% трошляк, с връх от 38,074 сек., реализиран през предходната година.

Белгия в действителност играе основна роля в спортната история на Peugeot 208. В тази страна PEUGEOT 208 T16 прави първия си обществен дебют в спортна среда тъкмо преди 5 години, когато Крис Мик го пилотира като спортен автомобил в рали " Ипрес " през 2013 година (част от Европейския рали шампионат). А последният победител в рали " Ипрес " през предходната година беше още веднъж Peugeot 208 в ръцете на Кевин Абринг!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР