С детски празник започна Денят на Разград 28 януари.Детското парти

...
С детски празник започна Денят на Разград 28 януари.Детското парти
Коментари Харесай

С детски празник започна Денят на Разград

С детски празник стартира Денят на Разград 28 януари.

Детското празненство под надпис „ Честит рожден ден ” се провежда от Община Разград за 29-ти път. По традиция децата, родени на 28 януари, до навършване на пълноправие са кръщелници на Кмета на Община Разград, честват дружно и получават дарове от градоначалника.

Детското празненство през днешния ден се организира във фоайето на Общинския културен център, провежда го ЦПЛР Център за работа с деца със съдействието на Община Разград и Общинско радио Разград.

Музикалните поздрави за рождениците бяха от ученици на ЦРД – Група „ Веселите глухарчета ” и Туана Акбаш от Класа по поп пеене с началник Свилена Дечева извършиха обичани детски песни, девойките от Градски мажоретен състав с началник Емилия Борисова включиха в своите танци и част от дребните рожденички, танцова честитка имаше и от девойките и момчетата от Танцова групировка „ Феникс ” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов.

От името на управлението на Община Разград и на Кмета Денчо Бояджиев привет към децата насочи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на малчуганите с двоен празник – Деня на Разград и рожден ден – да са доста здрави и щастливи, да
Всичко за Вашата сватба
радват мама и тате и да имат доста шестици в учебно заведение. Г-н Добрев си пожела още броят на кръщелниците да се усилва и след няколко години да има потребност от по-просторно място за образуване на празничното събитие.

За дребните рожденици имаше празнична торта и почерпка, а преди този момент получиха подаръците си от заместник-кмета Добрин Добрев. С 29-имата кръщелници честват и тризнаците от две разградски фамилии, по този начин общо децата на празненството бяха 36.

Ето имената на участниците в детското празненство през днешния ден: Иван Радев и Христина Йорданова – на 18 г.; Зорница Тодорова – на 17 г.; Цветилена Паскалева – на 16 г.;  Ферихан Рамадан – на 15 г.; Цветомира Аладжова – на 13 г.; Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева – на 12 г.; близнаците Толга и Корай Хасанови – на 11 г.; Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева – на 10 г.; Цветелина Сашева и Илиян Славов – на 9 г.; Селин Самиева, Симеон Пеев, Десислав Вълков и  Моника Николаева – на 8 г.; Симай Кадирова – на 7 г.; Ефе Вергилов, близначките Емма и Мария Тоневи – на 4 г.; Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова
Всичко за Вашата сватба
– на 3 г.;  Селин Фетова и Ерин Асан – на 2 година, както и 10-годишните тризнаци: Александър, Николай и Теодора Василеви и Диляна, Калина и Теодора Терзиеви.

Към този миг няма информация дали са се родини нови кръщелници на Кмета. Регламентираният период родителите с адресна регистрация в община Разград да подадат информация за родени на тази дата деца е седемдневен. По традиция първият подарък от Кмета за новородените кръщелници е бебешка количка.

На привелигированите деца с двоен празник

Мдоно гздрави щастлиив да радвате мама и тати множо шестици и да си хожелаез на 30тто издание вместо 30 40 здокато отеснение мястото в още по огромно помешение
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg