С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Тази седмица по включваме и Деня на детето - 1 юни.

Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Петък, 1 юни

- София - Повече от 60 безвъзмездни ателиета чакат деца пред Народния спектакъл в тазгодишното издание на Детски панаир, което по традиция ще се организира на този ден на това място, оповестиха уредниците от фондация " Изиарт ". От 11 до 20 ч. ще са отворени работилниците за децата на територията на Градската градина и в околните музеи и галерии.

По традиция фондация " Изиарт " е изработила и особено основани игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Национален природонаучен музей, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена изложба.

За децата, които се интересуват от изкуство, са планувани десетки работилници, сред които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. В програмата са включени и редица спортни интензивности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна стратегия за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и същинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на същински пожарникари.

- София - Държавната организация за протекция на детето е подготвила гратис шоу за празника на детето в зала " Асикс Арена " (бивша " Фестивална " ) от 17 часа. На сцената ще се качат едни от най-известните ютюбъри в България, с цел да изненадат хиляди деца с нещо, което вършат за първи път. За регистрация и детайлности - тук.



- София - Открита подготовка по карате киокушин ще се организира от 10 часа в парк " Гео Милев ". В нея изцяло гратис могат да се включат всички деца, които желаят да се срещнат от близко с бойното изкуство, а специфичен посетител ще бъде международната шампионка по карате киокушин Александра Маринова. Тримата възпитаници, които покажат най-хубави спортни умения по време на открития карате клас, ще получат 1 месец безвъзмездни тренировки по киокушин в Семеен кодекс " Армеец ".

- София - регион " Младост " провежда обичайния си празник в парка пред Общината в квартала. Ще има богата музикална, културна и развлекателна стратегия за всички възрасти и усети. За децата ще се грижат аниматори, които ще им предложат игри и арт ателиета. Програмата включва:
10 – 13 ч. – Спортни щафетни игри за децата от детските градини и демонстрации на спортове подобаващи за деца;
10.30 – 12.30 ч. - Рисуване на асфалт на тематика " Младост – цветно премеждие " ;
16 – 18.30 ч. - Забавни игри и анимации;
18.30 – 20.30 ч. – Концерт на ДЮТА " Пламъче " със специфичното присъединяване на вокална групировка " Звънче " при 125.СУ " Боян Пенев " и вокална група " Талантите на Младост " и публично разкриване на празника.

- София - В Националния етнографски музей се открива изложбата " Обичай! Създавай! Споделяй! Въвличай! " от плана " Get involved, fall in love with Varna ". Посетителите ще видят 10 артистични съоръжения, основани през лятото на 2017 година по улиците на Европейската младежка столица – Варна и ще схванат по какъв начин с игри е била въвлечена любовта на хората за основаването на една по-добра градска среда.

- София - На Ларгото от 11 часа ще бъде открита благотворителна галерия на картини на деца от 143 СОУ " Георги Бенковски ". Каузата на изложбата е " Деца оказват помощ на деца ", като събраните пари от продадените картини ще бъдат дарени на деца, лишени от родителска грижа.

 С децата в почивните дни (2 и 3 юни)
© Музикален спектакъл

- София - Музикалният спектакъл кани децата и техните близки на два безвъзмездни спектакъла на – балета " Пепеляшка " от 11 часа и мюзикъла " Ян Бибиян " от 15 часа. И двата ще се играят на огромна сцена.

- София - Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) провежда футболен шампионат във връзка на Международния ден на детето. В надпреварата от 10 часа на стадион " Академик 4. километър " ще вземат участие възпитаници от столични учебни заведения и техни връстници, лишени от наставнически грижи.

- София - " Работилничка за приложни изкуства " провежда креативен следобяд за деца. В ателието по керамика те ще изработят картина от глина. Следват занимания в парка, водени от художник-педагог. Подходящи са за деца от 6 до 11 години и ще се проведат от 13 до 16 ч. Таксата за присъединяване за двете занятия е 20 лева, а единствено за ателието по керамика цената е 15 лева Сумите включват всички материали за работа.

" Работилничка за приложни изкуства " приема искащи да се занимават с керамика, грънчарство, приложни изкуства и изобразяване. Занятията са в събота и неделя. Можете да разгледате и да си изберете от курсовете, които се организират до Южния парк, в Бистрица и на Петте кьошета.

- София - На Женския пазар децата, които ежедневно обитават там, ще закачат минувачите, като им описват приказки и четат лирика, оповестиха уредниците от " Павилион 19: място за игра " – самодейност на Центъра за просвета и спор " Червената къща " Андрей Николов ", ориентирана към спешна работа с локални и мигрантски общности на Женския пазар посредством изкуство, просвета и психо-социална поддръжка. Ще бъде проведено и ателие за родители " Подарък за моето дете ", в което майките и бащите ще имат разполагаем материали за ръчна направа, с които да сътворят дребен предмет за спомен.

 С децата в почивните дни (2 и 3 юни)
© "Приказки до безкрайност "

- София - " Маргаритка " и " Приказка до безкрайност " са уредници на през целия ден песни, занимания, игри и огромен концерт в в парк " Гео Милев ". Началото е в 10 часа, а вечерта, тъкмо в 19 часа, ще има огромен концерт със звездите на " Маргаритка " - Вики от Мастило, Мая Бежанска, вокална група " Шоколадче, в компанията на перкусионен отбор " Тупан " към музикално учебно заведение " Любомир Пипков " и още доста гласове.

- Варна - Детският център " Мама и Аз " афишира ден на отворените порти, с цел да отпразнува рождения си ден. Децата ще могат да се посветят на музиката и изкуството, да вземат участие в арт ателиета " Изработка на занимателен моливник " и " Изработка на пъстроцветна саксия ", да се вживеят в музикалната приказка " Маша и Мечока в очакване на лятото " и доста други. Ще има музика и танци, атракциони като баланс на чинии, жонглиране на топки, музика и танци, вълшебен изненади и занимания. И, несъмнено, доста дарове.

Детски център " Мама и аз " предлага целогодишни услуги, които оказват помощ на родителите да провеждат всекидневието на детето си – учене, развлечение, танци, музикални и арт занимания, школи по непознати езици, детски празненства с костюми на приказни герои. Повече за програмата за Лятната академия 2018 на детския център може да научите тук.

Събота, 2 юни

- София - Детска къща " Приказка до безкрайност " кани децата на празник на двора, където ще ги чакат:
11 ч. - Театралното зрелище " Пипи " с Гергана Костова и Цвета Мишкова
11.45 ч. - Весела работилница с Миа. В работилницата ще си измайсторят сами кукла Пипи и ще се забавляват. Цена на билет за спектакъл, за клиент: 7 лева, за ателие: 10 лева Билети могат да се купят тук.

- София - От 11 часа Музикалният спектакъл показва премиерата на мюзикъла за деца и възрастни " Малкият принц - пътуването на розата " .

- София - От 11 часа посетителите на Националния етнографски музей са провокирани да се трансфорат в дейни участници в работилница за основаване на апаратура с втъкани знаци на чипровските килими.

 С децата в почивните дни (2 и 3 юни)
© БНР

- София - Концерт-спектакълът " Ритмичното букварче " ще срещне малчуганите с ударните принадлежности на ХХ в. от 11 ч. в Първо студио на Българското национално радио. Музиканти от ударната група на Симфоничния оркестър на БНР и възпитаници от Национално музикално учебно заведение " Любомир Пипков " са подготвили за децата и техните родители радостна стратегия, с която ще опишат по какъв начин посредством удар всеки предмет може да се трансформира в музикален инструмент и ще показват безкрайните благоприятни условия на перкусиите. Водещата Елена Бозова ще поведе малчуганите в това атрактивно и вълнуващо " стремително " странствуване, в което всеки ще има опция да се включи в основаването и прекарването на особено подбраната за него музика. Входът е свободен за деца до 12-годишна възраст, а билети за възрастни на цена 10 лева се продават в Рекламно-информационния център на БНР или с предварителна поръчка на [email protected].

- София - регион " Младост " провежда обичайния си празник в парка пред Общината в квартала. Ще има богата музикална, културна и развлекателна стратегия за всички възрасти и усети. За децата ще се грижат аниматори, които ще им предложат игри и арт ателиета. Програмата включва:
10 – 13 ч. - Демонстрации на приспособени гимнастически извършения за хора със характерни потребности, фехтовка, йога за деца и възрастни, зумба;
11 – 12.30 ч. - Анимирани и ролеви игри и викторини по родолюбие;
16 – 18.30 ч. - Забавни игри и анимации;
18.30 – 20.30 ч. - шампионат по " Кунг фу " на " Кунг фу Тоа Академи ".

- Варна - В детски център " Мама и аз " мини академия " Пам и Бу " ще посрещне дребни и огромни със своята стратегия от фамилни часове. Началото е в 10 ч. с класа " Играй и учи ". В него могат да вземат присъединяване деца, на възраст от 1 до 5 години. От 11 часа стартира класът по Музика, а от 12 – Арт занимания.

От 13 до 17 ч. ще има свободна игра, след което стартира детска йога, подобаваща за деца от 3 до 6-годишна възраст. Актуалната стратегия на всички класове през делничните дни може да следите тук или да попитате на тел. 0894 289 351.

- Варна - Тече " Варна лит ", фестивалът, който сплотява писатели, публицисти, учители, артисти и реализатори и ги трансформира в директни посланици на литературата измежду по-младото потомство.

Неделя, 3 юни

- София - От 11 часа посетителите на Националния етнографски музей са провокирани да се трансфорат в дейни участници в работилница за основаване на апаратура с втъкани знаци на чипровските килими.

- София - На поляната зад Park Center Sofia ще има гратис за децата конна езда- два огромни коня и пони ще са на тяхно разположение, оповестяват от мола.

 Снимка: Общност за демократично обучение
Снимка: Общност за демократично обучение

- София - Днес от 15 часа в Dada Cultural Bar ще бъде показан алманах с другите педагогичен практики, които бяха показани в първия кинофестивал за образованието " (НЕ)Възможното обучение ", оповестиха уредниците на фестивала от " Общност за демократично обучение ". В онлайн сборника са поместени описанията на филмите, които се прожектираха по време на форума. Събрани са уеб страниците им, филмовите откъси и са синтезирани полемиките след прожекциите.

Сборникът е синтезирал информация за монтесори способ, валдорфската педагогика, домашно обучение, демократично обучение, сугестопедията и ънскулинг. Във всеки от материалите има и раздел за спомагателни запаси, както и за опциите за образование в този подход/педагогика.

- София - регион " Младост " провежда обичайния си празник в парка пред Общината в квартала. Ще има богата музикална, културна и развлекателна стратегия за всички възрасти и усети. За децата ще се грижат аниматори, които ще им предложат игри и арт ателиета. Програмата включва:
11 – 13 ч. - Открита сцена;
11 – 13 ч. – " Най-дългата детска рисунка в " Младост "
16 – 18.30 ч. - Игри и анимации.
18.30 – 21.30 ч. - Вечерен концерт на читалища и учебни заведения със специфичното присъединяване на Дичо от Д2.

- Варна - Тече " Варна лит ", фестивалът, който сплотява писатели, публицисти, учители, артисти и реализатори и ги трансформира в директни посланици на литературата измежду по-младото потомство.

- Сливен - Над 20 културно-образователни начинания за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир, проведено от фондация " Изиарт ", а всички начинания са с вход свободен. Предвидените работилници ще се организират от 10 до 18 ч. на площада, в Регионалния исторически музей и изложба " Сирак Скитник ".

За децата, които се интересуват от изкуство, са планувани десетки работилници, сред които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. В програмата са включени и редица спортни интензивности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна стратегия за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и същинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на същински пожарникари.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР