С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Фотокът с щури фотоси за спомен, работилница за дребни фотографи и музика онлайн чакат посетителите на изложбата портретна снимка " Мечтая за моя свят " на великобританския фотограф Пол Клиф. Откриването е от 14.30 часа в " Античен комплекс Сердика ", зона Ларго.

- София - Фермерският пазар " От нашата плантация – с обич за вас! " ще гостува на Часа на Земята с богато многообразие фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от разнообразни краища на страната. Пазарът ще отворен на площад " Александър Батенберг " сред 10 и 18 ч. На него ще участва и екип на WWF, който ще опише за природозащитната си работа, както и какво може да направи всеки, с цел да понижи разхищаването на скъпите естествени запаси.

 С децата в почивните дни (24 и 25 март)
© Етнографски музей

- София - В Националния етнографски музей ще се проведат обичайните работилници за писани великденски яйца. Гостите ще се учат да украсяват яйца по остаряла восъчна технология в стила на националната традиция от Самоковско, Ихтиманско и Велинградско. Ще научат за символиката на цветовете, за смисъла на празника, за традициите. Всички искащи да вземат участие би трябвало да си занесат едно или няколко сварени яйца. Останалите материали и принадлежности, както и модели, ще бъдат обезпечени от уредниците.

Цената за присъединяване в ателиетата е 2 лева за дете и 5 лева за възрастен. Работилниците ще са отворени за гости от 10 до 16 ч. Заявки и записвания за присъединяване се одобряват на телефон 0879 807947.

- София - Фондация " Тротоара " ще означи Деня на Земята с благотворителен концерт за деца, младежи, родители и възрастни. Входът е свободен за всички под 18 години, а парите от продадените билети за останалите ще отидат за ремонта и оборудването на специфичното помещение TRAP в София, където възпитаници от всички възрасти могат да прекарват време отвън учебно заведение в другарство с връстници, спортуване и учене на разнообразни практични умения.

Концертът ще ще е от 18 часа в клуб " Mixtape 5 " в подлеза до НДК. Входът за пълнолетните е 10 лева Повече за самодейността има на " Facebook " страницата на събитието.

- София - Забавления, срещи с непознати до момента игри, надпревари, запознанства със съидейници - това дават обещание на гостите си уредниците на фестивала на настолните игри Sofia Board Game Weekend, който ще се състои в залите на " Фабрика 126 " на столичния бул. " Мария Луиза " 126. Подробности четете тук.

- Пловдив - Международна киноложка галерия се организира от 11 часа в панаира.

- Сливен - Регионалният исторически музей провежда креативна работилница за писани яйца " Връщане към корените ". От 11 до 14 ч. в постройката на музея участниците ще се учат да изписват яйца с восък по остаряла техника. Входът е безвъзмезден, а материалите са обезпечени.

Неделя

- София - От 13.45 часа в " Нов спектакъл " в Националния замък на културата езиковата школа " Хелен Дорон София Запад " провежда интерактивно и артистично четене на познати детски приказки. Събитието е гратис.

- София - Ателие " Животни-танцьори: част 1 " чака дребните фенове на животните в природонаучния музей. Занятията са от 11 ч. за деца сред 5 и 7-годишна възраст и от 13 часа за деца сред 8 и 14-годишна възраст. Необходимо е записване на [email protected]. При нужда, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да вземат участие единствено авансово записани деца.

 С децата в почивните дни (24 и 25 март)

- София - Забавления, срещи с непознати до момента игри, надпревари, запознанства със съидейници - това дават обещание на гостите си уредниците на фестивала на настолните игри Sofia Board Game Weekend, който ще се състои в залите на " Фабрика 126 " на столичния бул. " Мария Луиза " 126. Подробности четете тук.

- София - Магазин " Декатлон " Витоша предлага открит урок по типичен балет за деца с Детско танцово студио " Пумпал ". Занятието е от 11 часа, нужна е единствено регистрация тук.

- София - От 12 ч. в магазин " Декатлон " Подуяне клуб " Катори Доджо " ще показа проява, а по-късно и открита подготовка по обичайното японско бойно изкуство джу джуцу. Необходима е регистрация тук.

- Пловдив - В Младежки център - Пловдив, от 11 часа центърът по класическа сугестопедия " Вихровения " провежда за дребни и огромни открит урок. Всички присъстващи ще получат дарове и отстъпки за сугестопедичен курс от идната стратегия.

- Пловдив - Международна киноложка галерия се организира от 11 часа в панаира.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР