С десет адвокати се явиха на първото заседание на Специализирания

...
С десет адвокати се явиха на първото заседание на Специализирания
Коментари Харесай

Чували с документи трябва да бъдат представени по делото Баневи

С 10 юристи се явиха на първото съвещание на Специализирания съд подсъдимите Николай и Евгения Баневи и майката на предприемача Мария Банева. Обвинени са по няколко разпореждания на Наказателния кодекс за източване на приватизирани сдружения, след които значимото по произвеждане " Полимери " - Девня, и пране на пари.

Първите петима очевидци на прокуратурата, които се явиха и съдът трябваше да разпита, са някогашни чиновници във компаниите на Баневи - счетоводители и админи.

Разпитите обаче бяха прекратени, защото юрист Татяна Дончева направи искане за показване на документи и информации от Национална агенция за приходите, преди разпита на всеки очевидец. Защитникът Дончева и прокурор Мария Дойчева влязоха в спор, в който Татяна Дончева надви и съдът почете настояването, осведоми news.bg. Оказа се че спомагателните документи са 27 чувала и се намират в Националната следствена работа. За да бъдат показани, делото е отсрочено за 20 ноември.

Другото искане на отбраната беше да бъде разрешено на Николай Банев да даде изявление на медиите, само че то беше отсрочено.
Заседанието на съда продължи с разглеждане на настояването на Николай Банев за смяна на мярката му за неотклонение от арест в по-лека.

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани преди година в Ница и екстрадирани по европейска заповед за арест.Оттогава Банев е в предварителния арест, а Евгения Банева бе освоодена с мярка подписка през юли т.г. поради здравословни проблеми.а
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР