С декларация против преместването на седалището на Мини Марица-изток“ от

...
С декларация против преместването на седалището на Мини Марица-изток“ от
Коментари Харесай

Синдикатите не приемат промените в „Мини Марица-изток“

С декларация срещу преместването на седалището на „ Мини Марица-изток “ от Раднево в София излязоха представителите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ във въгледобивната компания. Решението за преместването на седалището на държавните мини е взето от Съвета на шефовете на БЕХ на 19 януари

Според тях признатите решения на мрачно нагнетяват обществено напрежение и накърняват положителното име на сдружението.

За синдикалистите смяната на седалището е необяснимо, не е стимулирано и ще докара до голямо обществено напрежение измежду служащите.

„ Опасенията на работещите са, че по-късно решение ще последват съкращения на личния състав и следващи промени, свързани с администрацията на сдружението. Ние сме безпределно изумени от неналичието на бистрота и разговор, както за тези промени, по този начин и за обещаните ни корекции в Плана за възобновяване и развиване и в териториалните проекти за обективен преход. Хората са обезпокоени и в цялостно незнание за бъдещето и работата си “, се показва в взаимната декларация.

Синдикатите допълват, че с това решение обществения разговор е потиснат и питат чии ползи се обслужват:

„ Това решение на БЕХ обвързвано с „ Мини Марица-изток “ ЕАД е неуместно и компрометира българската енергетика. Нещо, което е минимум мечтано в сегашния миг.  За нас остава въпроса: „ Щом не се обслужват ползите на сдружението и работещите в него, чии ползи се обслужват “, показват в текста синдикалистите в мините.

Декларацията е изпратена до президента, премиера, водачите на двата синдиката и Съвета на шефовете на БЕХ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР