С декларация по повод Международния ден на правата на човека

...
С декларация по повод Международния ден на правата на човека
Коментари Харесай

ГЕРБ с декларация за международния ден по правата на човека

С декларация във връзка Международния ден на правата на индивида излезе от парламентарната естрада ръководителят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

" На 10 декември преди 74 година Общото заседание на Организация на обединените нации приема декларация за правата на индивида. На този ден дами, мъже и деца от всички раси означават значимостта на първия документ за човешките права ", напомни той историята. И уточни, че народът ни е избавил по време на Втората международна война българските евреи и роми, а преди този момент е оказал помощ на арменците.

Георгиев акцентира, че би трябвало да продължаваме интензивно да се борим с антисемитизма, ксенофобията, езика на омразата и други модерни форми на назадничавост.

ГЕРБ считат за собствен приоритет обезпечаване правото на самостоятелност на изповедание или полова ориентировка, равни благоприятни условия за реализация, интензивно включване на малцинствата.

България като част от огромното европейско семейство се стреми към повишение на правата на индивида и ще се бори с домашното принуждение, насилието над дами и възстановяване на правната рамка по отношение на интернационалните стандарти, закани се Георгиев.

Освен законодателни ограничения обаче, би трябвало да се работи за ефикасни ограничения в това число за процеса по образоване и мислене на всеки в дух на толерантност и ценене разликите на другия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР