С дървени катапулти за изстрелване на бензинови бомби и лъкове

...
С дървени катапулти за изстрелване на бензинови бомби и лъкове
Коментари Харесай

Протестиращите в Хонконг се барикадират, използват катапулти и стрели срещу полицията

С дървени катапулти за изстрелване на бензинови бомби и лъкове и стрели, взети от хранилища, протестиращите в Хонконг съчетават нови тактики със средновековна техника, до момента в който се опълчват на полицията.
Пътищата във финансовия център бяха блокирани с бамбукови решетки тази седмица, до момента в който сходни на Стоунхендж миниконструкции са построени от изкопана пътна настилка.
Университетите са се трансформирали в епицентър на борбата, като студентите - съпроводени от облечени в черно " храбреци " на фронтовото протестно придвижване - декларират, че са били притиснати да се пазят в своите кампуси от закани от полицията.
Тъй като преносимата стачка осакатява транспортната система на известния екзалтиран град и подхранва към този момент интензивни конфликти с полицията, протестиращите обогатиха арсенала си от коктейли Молотов и тухли с невероятни за днешно време оръжия.
Сред тях са спортни уреди – копия, лъкове и стрели, взети от университетските хранилища, както и тенис ракети, с цел да връщат назад изстреляните против тях гранати със сълзотворен газ.
Столове и матраци са изтеглени от общежитията на колежа за потреблението им като барикади или щитове против все по-масираните облаци от полицейски гумени патрони.
Гигантски дървени катапулти са издигнати от нулата, а калтропи – промушени в три направления с пирони пластмасови тръби, са положени, с цел да попречват напредването на служителите на реда пешком, дружно с лабиринти от тухли, с цел да затруднят силите на реда.
Около хиляда протестиращи чакаха в Хонконгския политехнически университет, до момента в който в четвъртък следобяд полицейско обвиняване в идващите часове.
Кампусът е изправен пред тунела Cross Harbor - основен маршрут сред полуостров Калуун, който е обвързван по суша с китайския континент и финансовия център на остров Хонконг.
Протестиращите затвориха прохода късно в сряда и докараха катапулт в директна видимост към тунела, ако полицията се опита да преодолее барикадата.
" Ако дойдат по-късно, ще го заредим с тухли, коктейли Молотов и запалими стрели ", сподели 23-годишен протестиращ
Продължаващото близо шест месеца протестното придвижване без водач остава особено с досетливост и групови дейности.
В Политехническия университет в Хонконг студентите сложиха " митническа " преграда за претършуване на всички участници, в това число медии. „ Това е с цел да се предотврати проникването на цивилни [полицаи] “, декларирал един от протестиращите пред кореспондент на Агенция Франс Прес. „ Не зная какъв брой дейно ще се окаже, само че е по-добре от нищо “.
Полицията упрекна протестиращите, че са трансформирали китайския университет в Хонконг, един от най-престижните кампуси в града и сцена на съществени конфликти във вторник вечерта, във " фабрика за оръжие ".
" Истината приказва сама за себе си ", съобщи представителят на хонконгската полиция Джон Це пред кореспонденти в четвъртък, обвинявайки " бунтовници " за мятане на бензинови бомби от мостове, протичащи се на доста места набези и изстрелване на стрели по полицейски патрул.
В подмяна протестиращите са изправени пред полицейски сили, въоръжени с палки, гумени патрони, сълзотворен газ, водни оръдия и револвери - протестиращ бе прострелян в понеделник отблизо разстояние от пътен служител на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР