„С дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че днес неочаквано ни напусна

...
„С дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че днес неочаквано ни напусна
Коментари Харесай

Стана ясно коя е седмокласничката, издъхнала в класна стая във Враца

„ С надълбоко огорчение Ви оповестяваме, че през днешния ден ненадейно ни напусна нашата ученичка Н.Т.М от 7-ми клас. Почивай в мир, АНГЕЛЧЕ!

Ръководството и екипът на приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ – град Враца изрича откровени съболезнования на фамилията! Това известие се появи на уеб страницата на учебното заведение, където рано тази заран издъхна ученичка.

Вторник ще е неучебен ден за съучениците на Нели. С тях ще работят психолози, написа "Монитор ".

Внезапната гибел на детето, издъхнало в класната стая, потресе врачани. Трагедията се случи в понеделник сутринта в елитното приблизително учебно заведение “Христо Ботев “ във Враца. Около 9 часа, сред първия и втория образователен час, ученичката от 7-ми клас Нели Тихомирова е колабирала.

Преди това Нели придружила своя съученичка да си купи закуска. Щом влезнала в класната стая тя си съблякла якето, оставила си чантата и седнала на стол до катедрата. В този миг паднала по очи на катедрата, а след това и на пода. Било тъкмо 9 часа, четири минути и 47 секунди.

Фелдшерката на школото била извикана незабавно и дамата безусловно дотичала в класната стая. По думите й Нели нямала нито пулс, нито дишане. Но дамата почнала да прави на детето изкуствено дишане. В 9 часа и 7 минути е подаден сигнал на тел. 112.

Спешните медици се отзовали след 7 минути. Медиците открили, че ученичката е доста бледа и няма пулс. Те почнали реанимация мигновено, която траяла цялостен час.

Междувременно дошъл и втори екип медици с двама кардиолози, които се присъединили в битката за живота на детето. Но напъните им били напразни. В 10 часа и 10 минути била установена гибелта на 13-годишната Нели. Всичко това е записано от камерите за видеонаблюдение в школото.

След гибелта на детето е подаден сигнал в полицията. В учебното заведение са пристигнали криминалисти, които са почнали следствие. Униформените работят по всички вероятни версии. Проведени са разпити на съучениците на умрялото момиче, на педагози и на помощния личен състав.

Иззети са и записите от камерите. Веднага са били извикани и околните на детето. В учебното заведение пристигнали родителите и баба му. Те били безапелационни, че Нели не е имала никакви съществени болести. Директорът на гимназията Виктор Кръстев твърди, че Нели е водила доста здравословен метод на живот.

Никога не си е купувала закуски, а си е носила храна от къщи. Шефът на школото също по този начин е безапелационен, че умрялото дете не се е докосвало до енергийни питиета и дрога. По думите му Нели била доста спокойна и възпитана.

По обяд от школото изпратиха изключително известие до медиите, в което се удостоверява, че има смъртен случай с ученичка от 7-ми клас. „ Взети са навреме всички нужни ограничения от наша страна. Уведомени са институциите, организират се диалози от експерти. Психолози работят с учениците “, се споделя в известието.

„ Предвид нещастието и нашата тъга Ви молим за схващане и нравственос към запазване психическото и физическо положение на децата и учителите като не ги притеснявате с въпроси “, допълват от СУ „ Христо Ботев “.

Кметът на Враца Калин Каменов изпрати съболезнования с пост във фейсбук, в който се споделя: „ Днес във Враца се случи покруса. Съболезнования на фамилията на умрялото в учебно заведение "Христо Ботев " 13-годишно дете. Нека уважим скръбта на хората и шокът у възпитаници и учители!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР