с COVID-19 е в критична фаза. Това предупредиха от в

...
с COVID-19 е в критична фаза. Това предупредиха от в
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията е в критична фаза

с COVID-19 е в сериозна фаза. Това предизвестиха от в понеделник, като предизвести за експоненциалното повишаване на случаите и прикани хората да съблюдават ограниченията, потвърдени за преодоляване на вируса, написа БГНЕС.
Световната здравна организация уточни, че откакто случаите и смъртните случаи са намалели при започване на годината, световната обстановка се е влошила фрапантно през последните седмици. " В момента се намираме в сериозна точка на пандемията ", сподели на конференция Мария Ван Керхове, механически началник на СЗО за COVID-19. Траекторията на тази пандемия нараства. Тя нараства експоненциално ", предизвести тя.
 Акад. Богдан Петрунов: Колективният имунитет може да бъде построен най-рано в края на годината Акад. Богдан Петрунов: Колективният имунитет може да бъде построен най-рано в края на годината
Независимо, че хората са ваксинирани, би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения. Имунитетът, който основава имунизацията, е към една...
Новият ковид публично е виновен за гибелта на над 2,95 милиона от инфектираните към 136 милиона души, откогато се появи в Китай в края на 2019 година Директорът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус предизвести, че на световно равнище " в този момент сме видели седем поредни седмици на увеличение на случаите и четири седмици на възходящи смъртни случаи ".
Миналата седмица имаше „ четвъртият максимален брой случаи за една седмица до момента “. Тогава броят на случаите в международен мащаб се е нараснал с девет %, до момента в който смъртните случаи са се нараснали с пет %, сподели Ван Керхове.
Последният скок настава макар обстоятелството, че имунизациите против COVID-19 се популяризират бързо в доста страни, като досега са приложени над 780 милиона дози. Докато имунизациите бяха значимо оръжие в борбата за прекъсване на пандемията, акцентира Гебрейесус, те надалеч не са единственият инструмент.
" Физическото разграничаване работи. Маските работят. Работи хигиената на ръцете. Вентилацията работи. Наблюдение, тестване, следене на контакти, изолираност, поддържаща карантина и състрадателни грижи - всички те работят, с цел да спрат инфекциите и да спасят живота ", сподели той. " Но объркването, самодоволството и непоследователността в ограниченията за публично здраве и тяхното използване подтикват предаването и костват живота ", предизвести той.
 СЗО не разполага с данни за смесването на разнообразни ваксини против ковид СЗО не разполага с данни за смесването на разнообразни ваксини против ковид
Световната здравна организация не разполага с информация дали може да се смесват имунизациите против ковид на другите производител...
Ван Керхове също изрази обезсърчение, че новият прилив на случаи отива толкоз надалеч в рецесията. " Това не е обстановката, в която желаеме да изпаднем в пандемия след 16 месеца, когато имаме потвърдени ограничения за надзор ", сподели тя. Гебрейесус настоя, че „ СЗО не желае безкрайни блокировки “, като уточни, че „ страните, които са се справили най-добре, са взели съобразена, премерена, пъргава и основана на доказателства композиция от ограничения “.
" Ние също желаеме да забележим по какъв начин обществата и стопанските системи се отварят още веднъж, а пътуванията и търговията се възобновяват ", сподели той, само че предизвести, че " сега отделенията за интензивно лекуване в доста страни са претъпкани ". " Хората умират и това е изцяло предотвратимо ", безапелационен бе шефът на СЗО.
Гебрейесус призна, че пандемията е " надалеч от края ", само че акцентира, че има аргументи за оптимизъм. „ Намаляването на случаите и смъртните случаи през първите два месеца на годината демонстрира, че този вирус и неговите разновидности могат да бъдат спрени “, сподели Тедрос. " Със съгласувани старания за използване на ограничения за публично здраве дружно със обективна имунизация, бихме могли да сложим тази пандемия под надзор за броени месеци ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР