С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в британската

...
С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в британската
Коментари Харесай

Първа литургия за българската общност в Лондон след 6 месеца пауза

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в английската столица Лондон беше отслужена Света литургия в църквата " Св. Пантелеймон ", в кв. " Хароу ". Това е първата литургия след шестмесечно спиране на богослужението, което до момента се извършваше в параклиса " Св. Йоан Рилски ",. Това оповестиха от Българската патриаршия.
Причината за спирането на богослужението за българската общественост е била поради влошеното здравословно положение на настоящия енорийски духовник в Лондон отец Симеон Илиев. Светата литургия е отслужил протойерей доктор Добромир Димитров, който е бил избран от митрополит Антоний и от епархийския съвет да обгрижва духовно многочислените българи в Лондон.
 Лондон: Няма пробив по договарянията с Европейски Съюз за Северна Ирландия Лондон: Няма пробив по договарянията с Европейски Съюз за Северна Ирландия
Преговорите в Лондон сред делегациите на Англия и Европейски Съюз по отношение на протокола по Северна Ирландия, подписан в границите на споразумениет...
Православната българска задача " Св. Св. Константин и Елена " търси разнообразни разновидности за намиране на непрекъснат храм, който да стане нравствен център и да обгрижва многочислените българи в английската столица, показват още от Българската патриаршия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР