С безкрайна мъка съобщаваме, че след кратко боледуване в петък

...
С безкрайна мъка съобщаваме, че след кратко боледуване в петък
Коментари Харесай

Отиде си министърът с най-много тайни

" С безкрайна тъга оповестяваме, че след малко боледуване в петък ни напусна Вилхелм Краус - нашият брачен партньор, татко и дядо! " Това оповестиха от фамилията на политика и предприемача, който бе министър на превоза в служебния кабинет на Стефан Софиянски и остана на този пост в първото държавно управление на Иван Костов.

" Отиде си на 71 години от този свят почтено и с усмивка, както и живя, си отиде индивидът, дарявал постоянно разум и сърце в професионалните си задължения, правилен до дъно на своите другари и сътрудници и влюбен до болежка в фамилията си “, пишат околните му.

Краус сигурно ще остане като една от емблематичните фигури на прехода. Докато беше министър, направи огромната приватизация в бранша – постави на тезгяха гари, автогари, вагонно-ремонтни фабрики, само че ще остане в историята като индивида, продал БГА Балкан на Гад Зееви.

След като напуща министерството се отдава на частен бизнес, който предава на двамата си синове- Антон и Михаил, известни като кралете на маршрутките.

Баща им дълги години дава отговор за транспортният парк на Лукойл – България.

След поредност от фамилни наслади и нещастия, той се отдава на винарския бизнес в избата си в Каменар.

С неговата гибел си отиват едни от огромните секрети и загадки на прехода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР