С автобусните превозвачи се договорихме да работим съвместно по изработването на подробен

...
С автобусните превозвачи се договорихме
да работим съвместно по изработването на
подробен
Коментари Харесай

Росен Желязков: Дефинирахме основните въпроси и възможните решения с автобусните превозвачи

С автобусните превозвачи се договорихме да работим взаимно по изработването на подробен проект за справяне с належащите проблеми в бранша. Това заяви министърът на превоза, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след среща с превозвачите. По думите му през следващата седмица браншът и отговорните институции ще започнат работа по чертане на конкретните мерки.

Дефинирахме съществени въпроси и обсъдихме възможни решения, свързани са битката с нерегламентираните транспорти, промени в нормативната уредба, основаване на по-справедлив модел за систематизиране на субсидиите и обезщетенията за автобусните превозвачи и обзор на републиканската транспортна скица, подчерта Росен Желязков.

Един от най-сериозните проблеми пред бранша е нерегламентираният транспорт на пътници, който е рисков за живота и здравето на хората, основава нелоялна конкуренция и непосредствено нанася вреди, както на бизнеса, по този начин и на страната, заяви министър Желязков. След срещата стана ясно, че са обсъждани разновидности за съвместни дейности сред ИА „ Автомобилна администрация “, Гранична полиция и Националната организация за приходите. Ще бъде осъществен разбор на рисковите пътувания през границата с леки коли, с цел да бъдат установени лицата, които постоянно извършват международни пътувания с различни пътници. Трите институции, със съдействието и на други органи, ще изградят система за постоянен мониторинг и надзор за ограничаването на противозаконните транспорти, като лицата извършващи тези транспорти ще бъдат щателно проверявани и за произхода на доходите им.

Министър Владислав Горанов разгласи, че ще направи предложение за въвеждане на задължителна регистрация по Данък добавена стойност на всички автобусни компании. По думите му това ще докара до изчистване на сивия сектор сред сектора, което също е сериозен проблем.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР