С ъпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за бързо

...
С ъпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за бързо
Коментари Харесай

Христо Иванов: С видеоизлъчването правим всичко възможно изборите да бъдат легитимни

С ъпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов прикани за бързо напредване на жалбата на Централната изборна комисия (ЦИК) против видеоизлъчването от броенето на бюлетините, с цел да може до изборите на 4 април да има дефинитивно решение.

В събота, 12 дни дни откакто Софийският административен съд позволи снимането и излъчването на обработването на гласовете, ЦИК утвърди жалбата си против решението. Очаква се в понеделник тя да бъде подадена във Върховния административен съд (ВАС).

“Това, което виждате в дейностите на ЦИК, е прецизен образец за превзетата страна. За това по какъв начин едно властово статукво, което се изхранва с корупция, се пробва през институциите да се презареди макар желанието на жителите за смяна. Това става посредством настойчиво основаване на безпорядък, образуване на всеки детайл от изборния развой по допустимо най-непрозрачен, неоснователен метод, който да отблъсне хората от гласуване”, разяснява Христо Иванов във видео, излъчено онлайн във фейсбук.

Той попита за какво ЦИК не даде конференция, за да изясни претекстовете си за обжалването на решението за видеонаблюдението, което среща огромна социална поддръжка. Попита и за какво няма пояснение за забавянето на жалбата с 12 дни – на ръба на законовия период.

“Очевидно за всеки, който през вчерашния ден е гледал съвещанието на ЦИК е, че ставаше дума за заплашителен напън да се обезпечат тези гласове. Тези хора знаят, че това, което вършат опонира на духа на закона, опонира на самата концепция за почтени и обективни, транспарантни избори. Тези хора го знаеха и по тази причина трябваше четири пъти да бъдат събирани, да се прегласува, да се вършат кой знае какви уйдурми, с цел да може най-сетне да се стигне до това решение в последния вероятен момент”, сподели Христо Иванов.

„ Борим се опцията да видите по какъв начин Вашият глас ще бъде регистриран. Това е образец по какъв начин страната се превзема малко по малко и за това кой се бори малко по малко за нейното отвоюване. Всяка такава борба е един дребен Росенец “, обърна се той към хората.

Съпредседателят на “Демократична България” цитира данни за локалните избори от 2015 година, когато невалидните бюлетини са 15%, и за парламентарния избор от 2017 година, когато те са 4.6%, и уточни, че сходни стойности могат да трансформират изхода на изборите.

“Ако ние допуснем умерено да се инвалидизират бюлетини, в случай че допуснем хаосът, който ЦИК основава с отчитането на машини и гласуването с хартиени бюлетини, да не бъде документиран, това значи, че ние сме съучастници в това да имаме един парламент, който не съставлява желанието на българите за промяна”, сподели Иванов и добави:

“Нашата цел не е да обявим изборите за невалидни, нашата цел е да създадем всичко допустимо те да бъдат законни.”

Той уточни, че всеки човек има интерес да може да следи по какъв начин бива регистриран гласът му. Такава опция дава създадената от “Демократична България” платформа “Ти броиш”, стига снимането и видеостриймингът от броенето на бюлетините да бъде позволен. Това ще е една спомагателна гаранция против операции при отчитането на гласовете в секционните комисии.

Целия му коментар вижте тук:



Това наличие е част от платената изборна графа на уеб страницата.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза --> Водещи--> --> Не пропускай Един идва на работа със синина под окото. – Кой те фрасна? – питат сътрудниците. – Жената. – Че за какво? – Защото й приказвам на… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниИзпълнителната организация „ Медицински контрол ” стартира инспекция по случаяОстаналите финали при дамите и при ансамблите са по-късно днесКазват, че в случай че стените на асансьора можеха да приказват, те щяха да опишат сензационни историиКОД споделя, че никой няма право да постанова изкуствено тъждество по малцинствен, породист, съсловен или различен признакИмунизациите ще се правят единствено с имунизацията на „ АстраЗенека ”След като писахме, че Huawei възнамерява да стартира електрическа кола още до края на годината, в този момент излиза наяве, че различен производител на смарт телефони има сходни планове, като а задачата ще употребява цех на Great Wall.Платформата на Apple ще получи някои практични новостиОгненият знак ще ни предложи опция да бъдем тук и в този момент, да рискуваме и да подхващаме нови стъпкиЕкспертът изясни, че имаме принудително „ вкарване на разумност ”Жителите на немската столица ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, с цел да могат да влязат в множеството магазиниВижте прогнозата за последния ден от седмицатаВижте данните за последното денонощиеТялото е превозено за аутопсия в Съдебна медицинаСтава въпрос за сложени „ под забраняване ” със правосъдно решениеСпоред гръцки медии, младежът бил имунизиран против Коронавирус в БългарияКатрин Тасева е петаОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР