С апарати за кръвно налягане се напълниха заложните къщи, показа

...
С апарати за кръвно налягане се напълниха заложните къщи, показа
Коментари Харесай

Българи залагат апарати за кръвно, за да закърпят бюджета до заплата

С апарати за кръвно налягане се изпълниха заложните къщи, сподели изследване на „ Телеграф “. В някои обекти може да намерите по 20 разнообразни типа, като цените им потеглят от 20 лева и минават 100 лева Освен обичайните украшения и телефони хората оставят против пари още техника, дребни електроуреди като преса за коса и епилатори, дамски чанти, туристически куфари, тъмни очила и даже бебешки колички. От къщите обясниха пред „ Телеграф “, че идват хора, които залагат по-скъпи движимости, с цел да закърпят бюджета до заплата.

Нестандартно

Сред ексцентричните продукти, които се залагат, най-вече са предложенията точно за апарати за кръвно. Сред най-евтините оферти е електронна машинка, която може да се купи за 19 лева По-скъпи са марковите, които в аптеките вървят по над 300 лева Подобен може да се купи от заложна къща за 80-100 лева, което е над три пъти по-малко от постоянната му цена. Повечето вървят в комплект с несесер. Апаратите с ръкавели и слушалка могат да се намерят по 23 -30 лева Има и предложения за инфраред термометри, които мерят безконтактно телесна температура на повърхнина или храна, като цената им е към 150 лева

Аксесоари

Сред другите необикновени предмети, които хората залагат, са и разнообразни занимание аксесоари. Риболовните такъми са изключително известни. Могат да се видят макари за въдици за по 30-40 лева, като цената им в магазина потегля от 80 лева и нагоре. Въдици има за по 16-40 лева, а тези от по-висок клас се оферират за 100 лева Биноклите вървят по 100-150 лева, само че има и по-непрофесионални за по 40 лева Сред топпредложенията са чисто нови ботуши 39-и номер и каска за езда с размер M. Продават се в комплект за 260 лева, понижени от 500 лева Около 20 лева вървят епилаторите и пресите за изправяне на коса, които липсваха като продукт в заложните къщи преди. Напоследък доста хора оставят бебешки колички и столчета за кола, сподели още изследването. Детските летни возила, които в магазините вървят по 350-400 лева, в заложните къщи вървят по 187 лева, а този, който ги оставя, получава към 100 лева Тези от ценовия диапазон 100-200 лева в магазина излизат по 60 лева Ковид изпълни заложните къщи с пулсови оксиметри, с каквито в пика на пандемията се снабдиха доста фамилии. Цената на новите е към 42 лева, а в заложните къщи е на половина, или сред 19 и 22 лв. за брой, сподели инспекция на „ Телеграф “.

Изкуство

В пловдивски заложни къщи може да откриете и творби на изкуството. Няколко маслени картини върху платно сега се оферират за 120 лева броя. За 300 лева пък може да си купите ретро радио „ Олимпия “, което с изключение на колекционерска стойност работи и е в чудесно техническо положение.
Шампион по най-висока цена в заложна къща сега е Mercedes-Benz G, за който желаят 99 900 лв.. Автомобилът е с бензинов мотор на 199 000 километра от 2010 година. Цената му сега е понижена с 10 000 лв..

Междувременно преди дни в огромна акция в Провадия, Ветрино и Дългопол бяха открити персонални карти на хора, описи с имена в тетрадки и сума пари в три заложни къщи и в търговски обект. Купуването на гласове през заложните къщи е остаряла скица, по данни на Министерство на вътрешните работи. Собственици взимат персоналните данни на длъжниците и по-късно ги карат да гласоподават за избрана партия.

Разделяме се с брачната халка против 30% от действителната ѝ стойност

Златни брачни халки и синджири залагат бургазлии, с цел да си обезпечат бърз кеш. Бижутата са първото нещо, което влиза в оборот, щом на някого му потрябват незабавно пари, настояват лихварите край морето. Не са малко случаите, в които хората непосредствено продават златните си украшения в заложните къщи едвам против 30% от действителната им стойност.

Тези, които търсят бърз и кратковременен заем, нормално оферират като залог скъпа техника като плазмени тв приемници, видеокамери и смарт телефони. Срещу нов тв приемник, който коства в магазина 1500 лв., длъжникът получава 400-500 лв. в кеш.

В заложните къщи могат да се видят и забавни движимости като старинни джобни часовници, сребърни принадлежности за хранене, фотоапарати и други. “Има и случай, в който филателист е заложил преди време богата сбирка от марки ”, описаха хора от сектора. В заложните къщи в Русе клиентите също залагат най-вече злато и техника, сподели инспекция на „ Телеграф “. Някои работят единствено със злато, други одобряват и по-големи електроуреди. В една от къщите споделиха, че са имали случай клиент да заложи и остаряла скъпа книга.

Семейни реликви в Пиринско

Инфлацията и невъзможността на много хора да посрещат разноските си раздвижи бизнеса на заложните къщи в Пиринско. Зачестяват случаите, в които най-много възрастни хора залагат против рента свои фамилни реликви - часовници, бижута, скъпи сервизи, златни и сребърни украшения, остарели монети, излъчени от потомство на потомство. „ Разделят се с тези движимости с принуда, само че са принудени от обстановката. Когато на човек не му стигат парите, е подготвен да се елементарни и с най-ценните си и изпълнени с история предмети. Към такива хора демонстрираме схващане, от време на време им даваме повече време, с цел да се изплатят и да си върнат фамилната светиня “, твърди притежател на заложна къща в Благоевград.

Лихвите са разнообразни и са съобразени със цената на движимостите. Месечната рента за злато, което е на стойност до 100 лв., е 10%, до 1000 лв. - 5%, над 1000 лв. - 3%. При среброто лихвите са надлежно 15%, 12% и 10%. При техниката до 200 лв. лихвата на месец е 15%, до 1000 лв. лихвата е 12%, до 3000 лв. - 10%, а над 3000 лв. - 7%. При
залагане на техника притежателите на заложни къщи постоянно изискват и касови бележки. По този метод се застраховат, че няма да съхраняват при себе си крадени движимости.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР