С анимация на кокили и концерт Пловдив ще отбележи Световния

...
С анимация на кокили и концерт Пловдив ще отбележи Световния
Коментари Харесай

Празничен концерт с кокили събира десетки деца в центъра на Пловдив


С анимация на кокили и концерт Пловдив ще означи Световния ден на водата.  Тази година тематиката е „ Ускоряване на смяната “, а в тържеството отдадено на нея  ще се включат близо 400 деца от детските градини, учебните заведения и екоклубовете в града. 

Събитието ще се организира на 22 март от 10.30 часа на пл. „ Стефан Стамболов “.

В програмата ще вземат участие още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация АФД и Ансамбъл „ Тракия “. На специфична сцена пред общината те ще изпълнят песни, стихотворения и танцови осъществявания. Представление с анимация на кокили ще изнесат от Театъра на огъня и сенките FIRETER.

Участие в програмата ще вземат и чиновници от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РД ПБЗН), които на профилиран пожарен автомобил ще вършат демонстрации. Децата дружно с тях ще влязат в ролята на пожарникари и ще получат скъпи препоръки по какъв начин да пазят природата и жилищата си от пожари.

По време на събитието ще бъдат изложени макети, презентации и рисунки на децата от учебните заведения, свързани с мотото „ Бъди смяната, която искаш да видиш в света “. Жури ще отличи и най-интересните планове.

Специално за Световния ден на водата ще бъде пуснат и фонтанът с пеликаните на площада.

Градският хепънинг се провежда годишно от Община Пловдив, взаимно с Регионална ревизия по околна среда и води -  Пловдив, „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Пловдив и Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР