С акцент върху френскоезичната литература започва днес 47-тият Софийски международен

...
С акцент върху френскоезичната литература започва днес 47-тият Софийски международен
Коментари Харесай

С френски акцент започва тазгодишният международен панаир на книгата

С акцент върху френскоезичната литература стартира през днешния ден 47-тият Софийски интернационален панаир на книгата. Над 160 български и задгранични изложители ще вземат участие тази година в НДК в София.

До 15 декември посетителите ще могат да се срещнат с създатели, преводачи и издатели, а също по този начин и да участват на представянето на най-новите български книги, оповестяват уредниците от Асоциация " Българска книга ". За децата е готова специфична стратегия.

Паралелно с панаира на книгата се организира и 7-то издание на Софийския интернационален книжовен фестивал, който се откри през вчерашния ден. Фокусът този път е върху френскоезичната литература.

Сред гостуващите създатели се открояват Анна Мои, Самира Негруш, Жан-Марк Тюрин, Бернар Коман, Махи Бинбин, Дени Терио, Армел Жоб, Жан Портанте, Франсоа-Анри Дезерабл и Ким Тхуи.

В програмата са включени срещи и полемики с български създатели, сред които Елена Алексиева, Галин Никифоров, Петър Денчев, Момчил Николов и Чавдар Ценов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР