С 50% са намалели чуждестранните инвестиции за изтеклата година, а

...
С 50% са намалели чуждестранните инвестиции за изтеклата година, а
Коментари Харесай

България е на дъното в Индекса за корупцията 2021

С 50% са намалели задграничните вложения за изтеклата година, а това е добър лакмус, сподели пред БНР Калин Славов, изпълнителен шеф на  „ Прозрачност без граници “ преди представянето на интернационалния Индекс за усещане на корупцията за 2021 година
 
„ И това не са директни задгранични вложения, а реинвестиране на български пари от задгранични компании, които те са изкарали в България. По-добър ориентир за посоката на придвижване няма “, разяснява Калин Славов.
 
Страната ни е включена в 24-о следващо проучване. „ Трендът е извърнат надолу, като почва да сочи една от най-ниските в исторически проект стойности, които сме имали. Надявам се единствено да не стартира да се трансформира в серпантина. Точно в този момент е моментът, в който имаме късмет да се опитаме да я обърнем тази посока, с нова сила в посока битка с корупцията “, съобщи Славов.
 
Според него отрицателната наклонност от предходната година може да бъде обяснена – дълго време изпълнителната власт беше без контрола на Народното събрание, имахме и пандемична година, в която държавните управления – освен това в световен проект, уголемяват своята интервенция в гражданските права, лимитират достъпа до информация.
 
Той обърна внимание върху „ трендове за приватизирането на държавни запаси, каквито не сме си мислели, че могат да се случат “.
 
С тол системата и екостикерите и чистотата на въздуха да вземем за пример се основават системи, в които има надзор върху обществен запас в интерес на частен интерес, даде образец Славов.

Хаос в ръководството и финансирането на здравната рецесия у нас

„ Стоим си стабилно на дъното. Пред нас е единствено Унгария, която е черната овца на Европейски Съюз сега “, акцентира той по отношение на мястото ни по отношение на страните членки на съюза. Славов посочи, че сме стабилно под линията на 50-те точки - границата, „ показваща въобще някаква дарба на една страна да се оправя с корупцията “.
 
 istock istock
Чисто математически сме по-близо до дъното на класацията, акцентира Калин Славов. „ Делят ни 16 точки от дъното на класацията, от високата част на класацията ни разделят над 40 точки.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР