С 30% са се увеличили плащанията с банкови карти или

...
С 30% са се увеличили плащанията с банкови карти или
Коментари Харесай

Ръст от 30% на безкасовите плащания у нас от началото на пандемията

С 30% са се нараснали заплащанията с банкови карти или с електронни пари за първото шестмесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2020 година Това съобщи подуправителят на Българска народна банка и началник на ръководство " Банково " Нина Стоянова в ефира на Българска национална телевизия.

Според нея, от една страна, това може да бъде разчетено като сигнал за икономическо възобновяване, само че също и като сигнал, че се употребяват все по-активно банковите канали за разплащане, както и каналите на останалите снабдители на платежни услуги.

В Европа повече от половината заплащания се правят с банкови карти.

От Българска народна банка плануват следващата година трендът да се резервира и растежът на безкасовите заплащания да продължи, движейки се към нововъведенията в платежните услуги.

Според Нина Стоянова занапред у нас ще има ускорение и усъвършенстване на платежните процеси, като се има поради и съчетаното прилагане на новите технологии - мобилните приложения за разплащане, незабавните заплащания, QR кодовете.

Според нея е належащо задълбочаване на регулацията при криптовалутите. През 2022 година се чака да бъде признат правилник, който да в профил анонимността при интервенциите с криптовалута.

Нина Стоянова подсети, че криптовалутата не съставлява действителна валута, а умозрителен актив.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР