С 28% по-малко пластмаси в опаковката, 90% по-малко хартиена документация

...
С 28% по-малко пластмаси в опаковката, 90% по-малко хартиена документация
Коментари Харесай

Новият Huawei Mate 40 Pro e най-екологично ориентираният смартфон на компанията

С 28% по-малко пластмаси в опаковката, 90% по-малко хартиена документи и водеща в промишлеността гаранция без хартия

С най-новото попълнение в арсенала на марката от високотехнологични смарт телефони – Mate 40 Pro, Huawei затвърждава още по-силно своя ангажимент към по-устойчиво бъдеще. Вярвайки, че всички дребни стъпки дружно водят до огромна смяна, при Huawei Mate 40 Pro, залага на 28% понижаване на пластмасата в опаковките, 90% понижаване на хартиената документи и премахването на хартиената гаранция. Huawei Mate 40 Pro съдържа единствено 3,8% пластмаса в цялата си опаковка.

Потребителско изследване от октомври 2020г. за отношението към устойчивото развиване
Като компания, която постоянно слуша гласа на своите консуматори, Huawei дружно с Censuswide организира изследване при започване на октомври, 2020 година, какво в реалност мислят хората за устойчивото бъдеще. Според него всеки четвърти европейски консуматор поддържа премахването на пластмасовите опаковки до 2025 година

Пластмасата не е единственото терзание на хората. 71% биха желали да се отстрани хартиената документи от опаковката, с цел да се понижи разходът на хартия. С 90% по-малко хартиена документи новата водеща в промишлеността цифрова гаранционна карта дава на потребителите на Huawei Mate 40 Pro елементарен достъп до нужните документи посредством сканиране на QR код на устройството или просто като го изтеглят от уеб страницата на Huawei. В допълнение, Ръководството за бързо пускане също е понижено от 340 на едвам 44 страници. В момента съществуването му в книжен тип се изисква от законите на съответните пазари, само че Huawei към този момент работи върху елиминирането на хартията и тук, когато това бъде позводено.

Лонгруи Циу, общоприет управител на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, разяснява: „ В Huawei разбираме, че нашата промишленост би трябвало да предприеме смели стъпки за справяне с все по-важните екологични проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. Премиерата на нашия най-екологичен смарт телефон до момента, Huawei Mate 40 Pro, обезпечава доста понижаване на пластмасовите и хартиените опаковки и това са единствено някои от дребните стъпки от нашето пътешестване, с което целим да подсигуряваме по-зелено и по-светло бъдеще.

Още любопитни обстоятелства от изследването на Huawei:


Повече от половината (55%) от потребителите рециклират всеки ден и акцентират, че следва още дълъг път до постигането на изцяло кръгова стопанска система
• Почти една четвърт (23%) декларират, че най-голямата преграда пред преработването е объркването към това какво може и какво не може да се рециклира, като доста хора неправилно имат вяра, че ежедневни предмети като фолио (30%), мазни кутии за пица (59%) и пакети от чипс (37%) са в огромна степен рециклируеми.
• 20% признават, че са изхвърлили остарялата си електроника, вместо да я рециклират или употребяват наново
• 1% даже са признали, че имат повече от 10 остарели телефона, които събират паяжини вкъщи
• Докато всеки 1 от 5 към момента не е наясно, че смарт телефонът му може да се рециклира
• И най-после, що се отнася до това кое най-силно е трансформирало мисленето на хората, пагубни събития като наводнения и пожарите в Австралия през тази година са довели до всеобщо осъзнаване на нуждата да защитим планетата. В резултат на това 43% желаят да живеят по-природосъобразно.





Ангажимент за резистентност

Придвижвайки се една крачка по-близо до своята задача да отстрани напълно пластмасата от опаковките си, Huawei употребява спомагателни екологично насочени технологии в документите на Huawei Mate 40 Pro, като 100% био-разградимо мастило от соеви зърна, вместо мастило на петролна основа, с което понижава производството на канцерогенни и летливи органични съединения, които са главен източник на замърсители на околната среда.

Чрез поредност от зелени начинания, които се реализират още от 2013 година, Huawei към този момент има история в допринасянето за по-екологично бъдеще, в това число посредством понижаване на излъчванията, вложение във възобновими материали, поддръжка на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване и преработване и наново потребление на отпадъците, с цел да способства за кръгова стопанска система.

Използвайки необятно биопластика от 2013 година, Huawei също по този начин оказва помощ за понижаване на замърсяването и негативното влияние върху околната среда от производството на пластмаси на петролна основа. Над 30% от употребяваната биопластика от компанията идва от екологично чисто рициново масло, което понижава излъчванията на въглероден диоксид с 62,6%, а от 2018 година насам Huawei е понижила излъчванията с 612 тона.

Само през миналата година Huawei е рециклирала 1468 тона отпадъчна електроника, а тази година е на път да рециклира повече от 3000 тона. Huawei употребява наново 86% от устройствата, върнати за преработване през 2019 година

Що се отнася до енергийната успеваемост, сред 2015 - 2019 година Тя се усили с изумителните 50% за всички артикули на Huawei, а с помощта на използването на слънчева сила, Huawei понижава въглеродните излъчвания с 89 000 тона.

Huawei работи интензивно и за ремонт и намиране на нов дом за продуктите си - 3030 сервизни центрове в света оферират комфортни, елементарно налични услуги, а от 2015 година над 500 000 употребявани телефона са намерили нови домове посредством акциите за назад изкупуване на Huawei - всичко това оказва помощ за развиването на кръговата стопанска система.

За да научите повече за най-новата поръчка за резистентност на Huawei и най-екологичния смарт телефон до момента, апелирам, посетете:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР