С 230% Министерство на вътрешните работи иска да увеличи възнаграждението

...
С 230% Министерство на вътрешните работи иска да увеличи възнаграждението
Коментари Харесай

Рашков иска 230% повече възнаграждение за два отдела в ГДБОП

С 230% Министерство на вътрешните работи желае да усили възнаграждението на отделите " Киберсигурност " и " Специални интервенции " на ГДБОП. Вътрешният министър Бойко Рашков предлага те да бъдат поделение в специфични пера, тъй като са със специфична подготовка и асортимент.

Това е единствено едно от предложенията за промени в наредбата на Министерство на вътрешните работи за увеличение на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Вчера по време на парламентарния блиц-контрол Рашков съобщи, че кардинално желае да усили двойно заплатите на всички, само че за това няма да доближат средства, макар намаляващия брой на служителите на реда.

Тези промени не изискват спомагателни финансови средства по бюджета - само че все пак Рашков желае такива при актуализацията му.

" Киберсигурност " са основно звено за националната сигурност против офанзиви, като тази, която събори системите на " Български пощи ". " Специални интервенции " пък са единствените, които работят със СРС, за което има спомагателна подготовка.

В наредбата обаче се плануват разнообразни бонуси и допълнения към възнагражденията - да вземем за пример за проверяващи служители на реда, като добавката варира по това в коя община работят. Както и за антитерористични звена, за хора на постова работа, конвоиращи, такива, които би трябвало да са " разполагаем ".

В блиц-контрола през вчерашния ден Рашков обаче оневини служителите на реда, позволили свалянето на украинското знаме от постройката на Столична община. И разяснява обстановката към защитата на монумента на Червената окупационна войска в София, сега охранявана от симпатизанти на " Възраждане " (които смъкнаха флага) и от Министерство на вътрешните работи.

" Ние сме поели ангажимент към съветското посолство и други задачи в нашата страна да се грижим за тези монументи и го вършим ", сподели тогава вътрешният министър.

Снощи хора на партията на Костадин Костадинов за повторно смъкнаха знамето, съгласно кметицата на София Йорданка Фандъкова освен това са унищожили и общинска благосъстоятелност - прозорец на постройката - и е потърпевш паркиран на " Московска " автомобил. Все още няма информация по какъв начин Министерство на вътрешните работи реагира на вторият акт на вандализъм, откакто по първия към този момент тече инспекция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР