С 209 гласа за“ магистър-фармацевт Димитър Маринов бе избран за

...
С 209 гласа за“ магистър-фармацевт Димитър Маринов бе избран за
Коментари Харесай

Димитър Маринов e новият председател на Българския фармацевтичен съюз

С 209 гласа „ за “ магистър-фармацевт Димитър Маринов бе определен за ръководител на Българския фармацевтичен съюз.

Досегашният основен секретар на съюза посочи в предизборната си тирада „ Ние сме мощни, когато сме в общественост “. Той завоюва в балотаж против магистър-фармацевт Венелин Сапунаров, който получи  130 гласа.

Конгресът продължава с избор на членове на управителния съвет на БФС, основен секретар и ръководители на комисии в мандат 2023 – 2026 година

360 регистрирани делегати и представители на РФК се включиха през вчерашния ден и през днешния ден в  VII -ми отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз.

В дневния ред на първия ден от конгреса беше приемането на доклада на управлението на съюза.

В мандата 2020 – 2023 за ръководител беше определена проф. Асена Сербезова, която в края на 2021 година стана министър на опазването на здравето и съобщи управлението на БФС на магистър-фармацевт Велина Григорова. Екипът на проф. Сербезова, без смени, продължи да управлява фармацевтичния съюз.  Отчетът за работата на БФС се показа от проф. Сербезова, маг.-фармацевт Велина Григорова и основния секретар на съюза маг.-фармацевт Димитър Маринов, съобщи БНР.

Конгресът задължи новоизбраното управление да взе участие в подготовката на 90-та годишнина  на проф. Рахамин Шекерджийски през февруари 2024 г.  Проф. Шекерджийски е с изключителни заслуги към Българския фармацевтичен съюз и развиването на фармацията.

Той е създател на редица способи и технологии при правенето на лекарствени форми.

Известен е като „ бащата на беналгина “, негови изобретения са употребявани в Космоса за проучване на вкусовите анализатори в екстремални условия.

Проф. Рахамин Шекерджийски е част от екипа български експерти в региона на фармакологията и имунологията, които сътвориха " Вирус сейф ", определяно като пробив в профилактиката и подпомагането на лекуването на Covid- -19 и патентовано при започване на 2021 година

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР