С 15% се увеличават възнагражденията на служителите на регионалните управления

...
С 15% се увеличават възнагражденията на служителите на регионалните управления
Коментари Харесай

Увеличиха със задна дата заплатите на образователните инспектори

С 15% се усилват възнагражденията на чиновниците на районните ръководства по образованието. Промените влизат в действие със задна дата – 1 август, реши Министерския съвет.
Разходите на районните ръководства по образованието за тази година се усилват с 878 900 лв.. Тези средства ще отидат за повишение на приходите на чиновниците. Общата им бройка в 28-те РУО-та е 612 души.
 Защо заплатите у нас порастват в пъти по-бързо от продуктивността на труда? Защо заплатите у нас порастват в пъти по-бързо от продуктивността на труда?
Размерът на заплатите обичайно е една от най-спорните тематики в България. Работодателите настояват, че дават високи хонорари, а раб...
„ С решението се цели привличане и оставане на чиновници, които имат директно отношение към организацията и контрола на образователния развой в изискванията на епидемиологичната рецесия, както и повишение на мотивацията им. След въвеждането на изключителната епидемиологична конюнктура в страната чиновниците от РУО провеждат, координират и подкрепят образованието на учениците от разстояние в електронна среда, както и управляват активността на учебните заведения и на детските градини. Друга тяхна задача е да си сътрудничат, с локалните управляващи при контрола на спазването на противоепидемичните ограничения след отварянето на детските градини през май 2020 година и тяхното безвредно действие ”, прецизираха от пресслужбата на Министерски съвет.
Служителите на РУО проведоха безвредното присъствено осъществяване на външното оценяване след седми клас и държавните зрелостни изпити след дванадесети клас в изискванията на пандемия. Предстояща задача пред районните ръководства на образованието е основаване на условия за обикновено започване на новата при спазването на напътствията на здравните управляващи за предотвратяване на децата, учениците и личния състав в институциите от епидемията от ковид ”, прецизират от Министерски съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР