С 120-годишна автомобилна история зад гърба си, Peugeot е един

...
С 120-годишна автомобилна история зад гърба си, Peugeot е един
Коментари Харесай

Атрактивен ретро концепт възражда Peugeot 504 Coupe

С 120-годишна автомобилна история зад тила си, Peugeot е един от най-старите играчи в бизнеса, основал някои в действителност красиви коли. В края на 60-те години френската компания сплотява старания с Pininfarina, с цел да се появи 504 Coupe. Сега Peugeot показва модерния еквивалент на тази класика във формата на е-Legend Concept.

Фаровете са директна отпратка към вдъхновението на дизайнерите от преди 60-ина години, само че под ретро формите се крият напълно електрическо задвижване и два самостоятелни режима. SOFT се грижи се за комфорта на пасажерите, като извеждането на цифрова информация на екраните е сведено до най-малко. SHARP дава точно и динамично държание на автомобила, както и оптималната съгласуваност с цифровата среда (социални мрежи, график и др.).

В самостоятелен режим интериорната настройка на е-Legend Concept се приспособява: с помощта на технологията за електрическо кормилно ръководство, кормилото са прибира под високоговорителя, с цел да освободи изцяло 49-инчовия екран; наклона на предните седалки; страничните подлакътници се изваждат автоматизирано, освобождавайки огромна зона за предпазване на движимости и зона за индукционно зареждане на смартфони; главните бутони за ръководство остават налични през централната подпора, вградена в седалката на лидера.

Автомобилът предлага и два механични режима. LEGEND е режим на автопилот с три копчета като при 504 Coupе и извеждане на цифрово обработено дърво на другите екрани. BOOST предлага динамично и стимулиращо шофиране с помощта на мощния електрически мотор.
 Без подозрение през последните години Peugeot е един от водачите в региона на дизайна. Това е още едно доказателство. Без подозрение през последните години Peugeot е един от водачите в региона на дизайна. Това е още едно доказателство.
С акумулатори от 100 kWh моторът доближава 800 Нм въртящ миг и 340 Kw мощ, разпределена сред четирите колела. Това равнище на динамичност разрешава ускоряването от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек и достигането на оптималната скорост от 220 км/ч. Пробегът на автомобила е 600 км според протокола WLTP, от които 500 км са налични за 25 минути, с помощта на бързото презареждане.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР