РЗИ-Бургас първа в страната издаде рестриктивната заповед за спиране на

...
РЗИ-Бургас първа в страната издаде рестриктивната заповед за спиране на
Коментари Харесай

Напрежение в болници в Бургаско заради отмяната на плановия прием

РЗИ-Бургас първа в страната издаде рестриктивната заповед за прекъсване на плановия банкет и плановите интервенции поради алената зона на заболеваемост, в която се намира региона. Това обаче докара до напрежение и неодобрение, както от страна на пациенти, по този начин и от страна на медици.

Шофьорът на колата за спешна помощ дезинфекцира след следващия доведен пациент с COVID-19 в болничното заведение в Поморие. Там от сряда леглата в Коронавирус отделението са увеличени от 10 на 15, за сметка на хирургичното поделение, което е празно.

Има заповед за прекъсване на плановия банкет за интервенции.

" Спират хирургично поделение без да има зaповед, написа, че единствено незабавните, ок, няма проблем, само че в този регион хората боледуват и от остри болести, за тоя тъп ковид да им пълнят отделението. Има 30 индивида личен състав, за какво ще взимат моя, сърдит ще бъда, несъмнено, повече няма да приказвам, благодаря ви! ", сподели доктор Христо Христов, завеждащ хирургично поделение в МБАЛ-Поморие.

Здравните управляващи обмислят разкриването на още Коронавирус кревати.

" Но се постанова в действителност и най-вероятно от понеделник, като подготвеност от лечебните заведения ще го изисквам. Днес до края на работния ден ще създадем план каква опция имат въпреки всичко да разкрият и какъв брой от плановия банкет са прекратили, и какъв брой като повърхност и личен състав е свободен в лечебните заведения ", изясни доктор Георги Паздеров, шеф РЗИ Бургас.

" Това е стрес, като всяко нещо, което трансформира стандарта. Нищо повече не може да се направи, условието за здравето на хората е преди всичко ", разяснява хирургът доктор Цветомир Цветков.

Болниците още веднъж търсят доброволци, които да оказват помощ, както при пика на втората Коронавирус вълна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР