РЗИ-Бургас информира Министерството на здравеопазването за възникнал епидемичен взрив от

РЗИ-Бургас информира Министерството на здравеопазването за възникнал епидемичен взрив от ...

Епидемичен взрив в шивашки цех в Бургас


РЗИ-Бургас информира Министерството на здравеопазването за възникнал епидемичен взрив от COVID-19 в шивашки цех в Бургас. Към момента са установени четирима заболели. 

Първият случай е с оплаквания от 30 август - отпадналост, кашлица, температура. На 1 септември направеният тест за COVID-19 е положителен. Пациентът е жена на 54 години, която работи в шивашкия цех. Вторият заболял е жена на 46 години с положителен резултат от теста за коронавирус от 14 септември. Останалите заразени са семейство - мъж на 60 години, който работи като охрана, и съпругата му - на 55 години. Д-р Величка Григорова от РЗИ-Бургас уточни:

"Всички се лекуват по домовете си и са в сравнително добро здравословно състояние. Това е шивашки цех за хора с увреждания. В момента не работи."

Контактните лица на заразените ще бъдат поставени под карантина. Предприети са действия по дезинфекция на работните помещения. 

В шивашкия цех работят 21 лица, като нито един от служителите не е имунизиран, с изключение на управителя на цеха, уточняват от Министерството на здравеопазването. 

Източник: bnr.bg