Рязкото влошаване на глобалната среда за сигурност и растящи рискове

...
Рязкото влошаване на глобалната среда за сигурност и растящи рискове
Коментари Харесай

Радев: Рязкото влошаване на сигурността налага да градим съвременни отбранителни способности

Рязкото утежняване на световната среда за сигурност и растящи опасности за района и страната постановат от ден на ден да градим модерни отбранителни качества , да реализираме високо равнище на оперативна съгласуемост с нашите съдружници и на подготовка на войските и на системата за тяхното ръководство. Това сподели президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на церемонията на „ Дондуков “ 2 по почитане с висше офицерско звание на двама български военнослужещи.
 Българска телеграфна агенция
Държавният глава връчи пагони на „ бригаден военачалник “ на полк. Станимир Йорданов, който назначи с декрет за шеф на дирекция „ Операции и подготовка “ в Щаба на защитата, и на полк. Димитър Хлебаров, който става пълководец на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. 
Президентът Радев посочи, че оправянето с редицата провокации пред въоръжените ни сили - хроничният дефицит на запаси, на модерно високотехнологично съоръжение, неведнъж отлаганите стратегии за рационализация и повишение на мотивацията на персоналния състав, на фона на растящите непрестанно по размер и трудност задания, изискват командири и началници с висока експертиза, професионализъм и отговорност.
 Българска телеграфна агенция
Румен Радев означи, че връчените през днешния ден пагони и новите назначения са самопризнание за досегашната работа на двамата военнослужещи, за демонстрираните от тях лидерски, командирски и организаторски качества, за напъните и приносът им за развиване на въоръжените сили.
 Българска телеграфна агенция
Осъзнаваме огромната отговорност на тези назначения в миг на усложнена среда за сигурност, рецесии и процеси по трансформацията на въоръжените ни сили, сподели бригаден военачалник Станимир Йорданов. Той добави, че тази отговорност е освен пред държавното управление и пред управлението на въоръжените сили, а и пред всички командири, началници, подчинени, пред всички почтени мъже и дами в униформа и най-много пред българското общество. Общество, за което въоръжените ни сили са и постоянно ще бъдат поръчител за суверенитета и сигурността на България, сподели бригаден военачалник Йорданов.

Сред присъствалите на церемонията през днешния ден бяха служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР