Рязкото покачване на цените на храните и енергията заплашва с

...
Рязкото покачване на цените на храните и енергията заплашва с
Коментари Харесай

Гутериш: 94 държави са застрашени от високите цени на храните и енергията

Рязкото повишаване на цените на храните и силата заплашва с " съвършена стихия " за 94 страни с население от към 1,6 милиарда души. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи това пред политическия конгрес на високо ниво на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации.

" 94-те страни с население до 1,6 милиарда души са изправени пред " съвършената стихия " от внезапно покачващите се цени на храните и силата и неналичието на достъп до финансиране. Съществува действителен риск от многочислени огнища на апетит през тази година, а през идната ще бъде още по-лошо ", споделя той.

" На разрастващите се страни им липсват 1,2 трилиона $ годишно, с цел да запълнят празнините в мрежите за обществена сигурност. Шестдесет % от разрастващите се стопански системи към този момент са изправени пред или са застрашени от усложнения при обслужването на дълга ", продължава Гутериш.

" Междувременно броят на бежанците, принудени да изоставен домовете си, доближи 100 милиона - най-големият брой от основаването на Организация на обединените нации ", добавя той, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР