Рязко застудяване и предупреждения за опасно време в много части

...
Рязко застудяване и предупреждения за опасно време в много части
Коментари Харесай

90 бездомни са настанени в кризисния център в София

Рязко захлаждане и предизвестия за рисково време в доста елементи на страната. На този декор над 90 бездомни в София са настанени в спешния център, където могат да се приютят и хранят.

Свободни места в центъра има, а в случай че се наложи от управата му са подготвени да разположат спомагателни кревати, тъй че всички нуждаещи се да бъдат настанени, предава БТВ.

В рамките на тази неделя мобилните екипи на общината са се отзовали на 5 сигнала за бездомни хора на открито в студа. Само двама от тях са поискали да се настанят в центъра.

„ Много от бездомните хора се насочиха преди студените дни към спешния център, тъй че нямаме засилен достъп на хора до центъра, мобилните екипи не престават да работят тъй че да поемаме всеки един сигнал, който постъпи до нас. На място се прави в центъра се бърз тест тъй че да няма случаи на хора, които имат потребност от мед помощ или със инфектирани с Коронавирус да доближат до центъра, в противен случай да им се окаже съответна здравна помощ “, сподели Минка Йовчева, шеф на дирекция "Социални услуги " в София.

Починал мъж беше открит рано сутринта в Благоевград.Предполага се, че е умрял след измръзване, само че това ще бъде доказано след аутопсия. Сигналът е подаден от човек, разхождащ кучето си в региона. Рано сутринта температурата в Благоевград беше минус 9 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР