Ryanair отчете най-голямата годишна загуба в своята 35-годишна история заради

...
Коментари Харесай

Ryanair отчете най-голямата си годишна загуба в историята си

Ryanair регистрира най-голямата годишна загуба в своята 35-годишна история поради вредите от пандемията, която удари съществено въздушния превоз. Най-големият нискотарифен авипревозвач в Европа се надява, че възобновяване на въздушния превоз към този момент е почнало, тъй като седмичните резервации внезапно са се покачили през последния месец, оповестява Financial Times.

Главният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри съобщи, че търсенето на полети ще отскочи през лятото и ще се върне към 80 или 90% от размера на трафика преди пандемията. " Виждаме доста мощно възобновяване на трафика, което зависи от продължителния триумф на имунизационните стратегии през лятото на 2021 година ", сподели той.

Авиокомпанията разказа предходната година като най-предизвикателната за нея до момента, в резултат на противоепидемичните ограничавания, които доведоха до 80% спад на пасажерите до 27.5 млн. за финансовата година, която публично завърши през март. Това е довело до чиста загуба в размер от 815 млн. евро за компанията. За съпоставяне година по-рано Ryanair беше превозила 148.6 млн. пасажери, а чистата облага на компанията беше над 1 милиарда евро.

О`Лиъри решително съобщи, че броят на пасажерите тази година се чака да бъде в диапазона от 80 до 120 млн., знак, че към момента има метод да се доближат равнищата преди пандемията.
850 млн. евро е годишната загуба на компанията поради пандемията
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР