Рядък вариант на новия коронавирус беше идентифициран в лаборатория по

...
Рядък вариант на новия коронавирус беше идентифициран в лаборатория по
Коментари Харесай

Тревога на Ботуша! Рядък вариант на коронавируса беше идентифициран в Италия

Рядък вид на новия ковид беше разпознат в лаборатория по микробиология в италианската провинция Варезе, като различен подобен вид е бил разпознат до момента единствено в Тайланд, съобщи АНСА.

Този вид се разграничава в секвенирането на целия по този начин наименуван протеин спайк - онази част от вируса, която влиза в контакт с клетките, които ще нападна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въз основа на откритието експерти от клиниката Сан Рафаеле в Милано са съумели да реконструират целия геном на разновидността. Засега се установи, че той няма, както наподобява, характерности, които ще понижат ефикасността на имунизациите.

" Идентифицирането на този вид, за който има единствено един различен разказан в света случай, е насочна точка за нови проучвания на ковид. Предвид това, че целият геном на този вид е реконструиран, можем да проучваме възможния клиничен и епидемиологичен резултат, който той ще има върху популацията ", споделя италианският академик Фабрицио Маджи, управлявал екипа, който първи е разпознал новия вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР