Рядък портрет на Сюлейман Великолепни от 16 век ще бъде

...
Рядък портрет на Сюлейман Великолепни от 16 век ще бъде
Коментари Харесай

Портрет на султан Сюлейман Великолепни отива на търг в Лондо...

Рядък портрет на Сюлейман Великолепни от 16 век ще бъде продаден на търг от аукционната къща Сотбис.


Картината е част от по-голям търг, рекламиран като „ Изкуства на ислямския свят и Индия “.

Портретът на султана е съхраняван от 19 век във фамилна сбирка във Франция. Картината ще търси покупател на 31 март на онлайн търг с начална оферта от 60 хиляди паунда (70 хиляди евро). Прогнозите допускат, че ще се продаде за към 80-120 хиляди паунда.

„ Тази картина е новооткрита и демонстрира Сюлейман Законодателят (Кануни), както турците го назовават, на 43-годишна възраст “, ​​се споделя в каталога на аукционната къща.


„ Това е по времето, когато той е завладял териториите на сегашен Ирак от иранците и е победил флота, на папата и неговите съдружници в борбата при Превеза “, се прибавя в информацията.

Според Сотбис картината „ е доказателство за културния продан сред Венеция и османците през 16 век “.

Сюлейман Великолепни ръководи 46 години от 1520 до 1566 година и това се счита за златния интервал на напредък в историята на Османската империя.

Търгът на 31 март ще включва и редица редки османски творби от „ изявената сбирка на Едгар Винсент, първи виконт д`Абернон “.



На търга ще бъде препоръчан и „ Осветен Коран ", изработен за основния кадия (съдия) на Йерусалим и Наблус, датиращ от 1514 година

Копринени килими, създадени в Иран и Истанбул, също са измежду акцентите на търга.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР