Руснаците ще преизберат Владимир Путин за президент, защото няма алтернатива

...
Руснаците ще преизберат Владимир Путин за президент, защото няма алтернатива
Коментари Харесай

Бивш дипломат: Не е редно Путин да идва у нас, преди Русия да се извини за поведението на патриарха

Руснаците ще преизберат Владимир Путин за президент, „ тъй като няма опция и тъй като към този момент десетилетия наред в Русия няма същинска народна власт, това е избор без избор “. Политолозите имат разнообразни термини, един от тях е електорален авторитаризъм. Това разяснява някогашният посланик Стефан Тафров по bTV.
Във вота няма конспирация, „ самият Путин съвсем не направи акция, защото нямаше потребност от това – той управлява всичко, не разреши на най-сериозния си съперник – Алексей Навални, да се яви на изборите. Тъжно е, тъй като съветският народ, както всички нации, заслужава същинска народна власт, само че наподобява, че това е изборът на огромна част от руснаците “, сподели гостът.

Любомир Коларов, ръководител на най-старото сдружение за другарство с Русия и дълготраен сътрудник на Българска национална телевизия в Москва, пък отвърна: „ На тези, които ги е доста гняв, че след Горбачов и Елцин не можа да се разпадне Съветският съюз и по-късно – Русия, не можаха да я ограбят, не можаха да я разпарцалират, както желаят, несъмнено, доста им е тъжно от това, че тя още веднъж се възражда тази страна и заема своето почтено място в света. Аз разбирам тъгата и тъгата на някои хора, само че, уви, с нищо не мога да им оказа помощ. Русия през последните години фактически направи доста съществени крачки напред, което доста тормози тези, които си бяха помислили, че са станали властелини на света “.

Числата не демонстрират възобновление, възрази Тафров. Според статистиката на Световната банка Русия е на 12-о място в света по Брутният вътрешен продукт. По брутен артикул на глава от популацията заема сред 55-о и 60-о място, макар всички старания на Путин, продължава да няма пътища, същински лечебни заведения в огромна част от страната, бедността нараства, изключително през последните две години. Така че няма с какво да се похвали Путин. „ Конфликтът сред тв приемника, където Путин се хвали със своите външнополитически триумфи, и хладилника в Русия се ускорява “, сподели Тафров.

„ Малко необичайно ми звучи този рев, че, видите ли, горките руснаци тънат в мизерия, а в това време основават такива колосални творения и в стопанската система, и в културата, и в изкуството и така нататък “, сподели Коларов. По думите му Путин си е завоювал доверието.

В отговор на въпрос Тафров уточни, че не би трябвало Путин да пристигна на посещаване у нас „ след подобен сериозен дипломатически случай сред България и Русия, по-късно безусловно неприемливо държание на върховен представител на Русия като съветския патриарх. Не е редно Путин да идва, преди съветската страна да се извини за арогантното държание на патриарха “.

Според Коларов обаче „ надменно държание “ са доста мощни думи. Той самият не забелязал такова. „ `Айде, дето се споделя, да бъдем по-внимателни в изрече си “, прикани той. Тафров разяснява и изострените връзки сред Лондон и Москва след нападението против някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му. „ Това е един от най-острите произшествия в двустранните връзки, който обаче от ден на ден се трансформира освен в проблем на двустранните връзки сред Англия и Русия, а и сред Запада и Русия.

Това, което се случва, е доста съществено, приказва се за държавен тероризъм от английска страна, защото използването на този нервнопаралитичен газ е осъществена на английска територия визира и английски жители “, сподели гостът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР