Руснаците са закупили рекорден брой златни кюлчета през 2022 г.,

...
Руснаците са закупили рекорден брой златни кюлчета през 2022 г.,
Коментари Харесай

Руснаците са купили 10 пъти повече златни кюлчета през 2022 г.

Руснаците са закупили рекорден брой златни кюлчета през 2022 година, демонстрират данни на финансовото министерство, публикувани в петък. Намаляването на налозите върху благородните метали е насърчило хората да се запасят с кюлчета като сигурен актив, показва " Ройтерс ".

Москва отстрани 20% Данък добавена стойност върху покупко-продажбите със злато за физически лица предишния март - след намалото на експанзията против Украйна - в опит да отклони хората от потреблението на щатския $ като несъмнено леговище на средствата им.

Той също по този начин освободи хората от заплащането на налог върху приходите от облагите, получени от продажбата на златни кюлчета, което в допълнение ускори търсенето на метала.

Според данните руснаците са закупили над 50 тона златни кюлчета през 2022 година, 10 пъти повече от миналата година. Най-търсени са кюлчетата от 1 кг, които са към 60% от продадените.

Данните към момента не са дефинитивни и обгръщат единствено интервала до ноември 2022 година, споделиха от финансовото министерство пред " Ройтерс ".

Контролираната от страната VTB Bank съобщи, че е продала 33.8 тона златни кюлчета на клиенти през 2022 година, като те държат драгоценен метал на стойност 50 милиарда рубли (711 милиона долара). " Златото беше положително защитно финансово решение предходната година ", сподели Евгений Бересньов от отдела за капиталови артикули на VTB.

" Клиентите трансферираха средства в този инструмент, с цел да диверсифицират своите активи и да осъществят облага при дълготрайно обмисляне. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР