Руснаците са световноизвестни с любовта си към водката и спиртните

...
Руснаците са световноизвестни с любовта си към водката и спиртните
Коментари Харесай

СЗО, Русия и как спадът в консумацията на алкохол се отразява на продължителността на живота

Руснаците са световноизвестни с любовта си към водката и спиртните напитки като цяло, само че традицията на безпаметния запой е към този момент по-скоро виц от предишното, споделя Световната здравна организация.

По данни точно на СЗО потреблението на алкохол в Русия е спаднала с впечатляващите 43% за интервала 2003-2016 година

Въпреки този спад статистиката сочи, че руснаците годишно изпиват алкохол, еднакъв на сред 11 и 12 литра чист етанол, което си е към литър на месец.

За някои това количество може да е шокиращо, само че е реалност, че от 2003 година насам продължителността на живота на хората в Русия внезапно се е повишила в резултат на спада в пиенето.

Средната дълготрайност на живота за мъжете през 90-те е била едвам 57 години, до момента в който през днешния ден тя е цели 68, написа Reuters.

Смъртността от съществени болести при мъжете е спаднала с 39% в интервала сред 2003 година и 2018 година, а при дамите този коефициент е малко по-нисък - 36%.

СЗО намират директна връзка сред спадащата смъртност и в същото време намаляваща консумация на алкохол, базирайки се на данни за интервал от общо 30 години. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР