Руснаците с имоти по българското Черноморието масово ги продават. Оттеглянето

...
Руснаците с имоти по българското Черноморието масово ги продават. Оттеглянето
Коментари Харесай

Купувай, народе! Битак за руски имоти по нашето Черноморие

Руснаците с парцели по българското Черноморието всеобщо ги продават. Оттеглянето им от пазара не е поради ковид, а поради поевтиняването на съветската рубла, считат брокери, представени от " Труд ".

Има някои, които са теглили заеми в евро в родината си, с цел да купят парцел тук. И като преценяват заема през обменния курс на рублата по отношение на еврото, към този момент им излиза неизгодно да имат парцел в България.

90% от жилищата на руснаци край морето сега са заключени и се продават.

„ Над 5 хиляди жилището са закупени от съветски жители, само че при по този начин създалата се обстановка стартира отлив и те към този момент афишират жилищата си за продажба. Но по-важното е, че се демонстрира интерес от българи, които желаят да купят парцел в Поморие, тъй като градът с изключение на море, слънце и пясък има нещо друго, което го няма на никое място другаде, това е лечебната тиня “, споделят брокери на парцели.

Докато руснаците се отдръпват от пазара на недвижими парцели обаче, българи със спестявания влагат самоуверено в къщи и жилища. В сектора регистрират сериозен интерес за пазаруване на просторни жилища, както и на терени край морето наоколо до огромен град.

„ По Черноморието бих споделила, че най-вече търсят парцели в Бургас. Това е градът, в който е съсредоточено търсенето съвсем отвред. Може да са чужденци, може да са от Хасково, от Ямбол... Градът е прекрасен, добре е ситуиран сред южното и северно Черноморие “, споделя брокерът Велина Василева.

Очакваното влизане на страната ни в еврозоната кара доста българи да влагат в парцели, въпреки че 80% от покупките на жилища са с ипотечен заем, регистрират брокери.

„ Голяма част от търсенето е ориентирано към Созопол, без да изключваме покупко-продажбите в Поморие и Несебър “, споделят брокери.

Мнозина от българите, които се тревожат от обезценяване на парите им, избират да вложат спестяванията си в неподвижен парцел.

„ Другата цел е закупуването на жилище с капиталова цел, защото парцелът е стока, която в никакъв случай не губи цената си, както златото “, споделят от сектора.

Брокери регистрират и неналичието на англичани, които обичайно купуваха селски парцели в Странджа. През последните месеци единствено един немски жител е купил къща в Созопол. Но усещане прави ползата от страна на жители от Турция, чието предпочитание за покупка на парцел в Европа е обвързвано най-много с опция за правене на бизнес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР