Руснаците с банкови депозити в долари може да бъдат принудени

...
Руснаците с банкови депозити в долари може да бъдат принудени
Коментари Харесай

Руснаците с депозити в долари може да ги получат в рубли. Ето защо

Руснаците с банкови депозити в долари може да бъдат принудени да теглят парите си в други валути, в случай че влязат в действие новите наказания, препоръчани от американските депутати.

" Сигурен съм, че всички клиенти на всички банки би трябвало да получат парите си обратно; това е кардиналният метод. Как, в коя валута е друга история ", съобщи пред Bloomberg изпълнителният шеф на VTB Group Андрей Костин.

Американският Сенат обмисля да накаже Кремъл за хипотетичната интервенция в американските избори, в това число като наложи и нова серия тежки ограничавания посредством така наречен " закон от пъкъла ".

 Съединени американски щати готви смазващи наказания против най-важните елементи от стопанската система на Русия
Съединени американски щати готви смазващи наказания против най-важните елементи от стопанската система на Русия

Сенатори внесоха " закон от пъкъла " като възмездие за намесата на Кремъл в американските избори

Той може да забрани американски жители и компании да купуват нови излъчвания съветски държавни облигации, както и да глоби най-големите държавни банки в Русия, като VTB, забранявайки им да употребяват долари.

Около 20% от спестяванията на руснаците са в задгранична валута, съгласно данни на централната банка. Трите съветски банки, притежаващи най-вече депозити - Sberbank, VTB и Rosselkhozbank - са упоменати в проектозакона на Сената, което ги изправя пред евентуална възбрана за покупко-продажби в долари.

Най-голямата банка в страната Sberbank, която държи 45% от депозитите на дребно в Русия, има произлязъл поток от 1.1% от сметките на физическите лица през август, изчислен при непрекъснат валутен курс. Костин съобщи, че VTB не е имала необикновени изтегляния през същия месец.

" Ние се готвим за развиването на всяка обстановка и несъмнено мисля, че съветският банков бранш, благодарение на съветската централна банка, може да устои на спомагателни наказания ", сподели банкерът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР