Руснаците подкрепиха с голямо мнозинство конституционните реформи, които ще позволят

...
Руснаците подкрепиха с голямо мнозинство конституционните реформи, които ще позволят
Коментари Харесай

Руснаците гласуваха огромно доверие на реформите на Путин

Руснаците поддържаха с огромно болшинство конституционните промени, които ще разрешат на президента Владимир Путин да разшири ръководството си. Това заяви Централната изборна комисия в четвъртък, представена от AFP.
С преброени 100% от гласовете, ЦИК съобщи, че 77,92% от гласоподавателите са подкрепили промените, а изборната интензивност е била към 65%.
Руснаците започнаха да гласоподават предходната седмица за пакета от конституционни промени, препоръчан от Путин, в това число унищожаване на рестриктивните мерки за президентския мандат, което ще му разреши да се кандидатира още веднъж още два пъти, откакто сегашният му шестгодишен мандат завърши през 2024 година.
Други промени ускоряват пълномощията на президента и Народното събрание, като ще включат обичайните полезности, в това число ефикасна възбрана на гей браковете и ще подсигуряват по-добри минимални заплати и пенсии.
Двете камари на Народното събрание на Русия авансово утвърдиха промените, само че Путин съобщи, че те ще влязат в действие единствено в случай че бъдат подкрепени от болшинството от гласоподавателите.
БГНЕС отбелязва, че водещият критик на Кремъл Алексей Навални е определил ранните резултати, показващи мощната поддръжка на руснаците за промените, като " голяма неистина ", която не отразява действителността.
Темата продължава и в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР