Руснаците масово разпродават имотите си по българското Черноморие, а големият

...
Руснаците масово разпродават имотите си по българското Черноморие, а големият
Коментари Харесай

Българи изкупуват имотите на руснаците по морето

Руснаците всеобщо разпродават парцелите си по българското Черноморие, а огромният печеливш от това са българските купувачи, настояват брокерски компании, представени от БНР.
Притиснат от високата инфлация и девалвираща валута, виталния стандарт на руснаците се утежнява. Държавните служители, които са били измежду основните купувачи на ваканционни парцели у нас, към този момент нямат сходна опция заради законови и финансови спънки.
В самата Русия работят закони лимитират приключването на капитали от страната, постановат нови налози и усложняват притежанието на активи в чужбина. Това принуждава руснаците да продават парцелите си, а през предишното лято цените им падат с 50-60%.
От тази наклонност се възползват българите. „ Всички макроикономически фактори в България, цялата стабилизация, растежът на брутния вътрешен артикул, растежът на заплатите, стабилността, това дава сигурност на хората да влагат в личната си страна “, изяснява пред БНР специалистът по недвижими парцели Антония Вирт.
По думите й сега главните купувачи на поевтинелите парцели са българи в предпенсионна възраст, които разполагат със суми сред 15 000 и 25 000 евро. Тези пари са незадоволителни, с цел да си разрешат парцели в София, по тази причина купуват такива в Поморие, Созопол и даже Банско, където цените са паднали до 300 евро на кв. м.
При актуалните равнища на заплатите, хората умерено могат да си разрешат да изтеглят заем и да си купят едно студио, струващо от 10 000 до 20 000 евро, счита Вирт.
Освен по-евтини, сходни парцели са и по-лесни за поддръжка, в случай че притежателите им решат да се реалокират да живеят в тях. Ако пък решат да ги дават чартърен, те ще им донесат доста добра рентабилност. „ При вярна инвестиция на уместно място доходността от такива парцели доближава сред 8 и 10% “, показва имотният специалист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР