Руснакът Карен Хачанов, както и американецът Тейлър Фриц се класираха

...
Руснакът Карен Хачанов, както и американецът Тейлър Фриц се класираха
Коментари Харесай

Синер продължава напред в Монте Карло, Фриц надделя над коравия Вавринка

Руснакът Карен Хачанов, както и американецът Тейлър Фриц се класираха за третия кръг на шампионата на клей от сериите " Мастърс 1000 " в Монте Карло.

Хачанов победи със 7:6 (2), 6:2 Иля Ивашка от Беларус. В първия сет играта бе изцяло равностойна, само че в тайбрека Хачанов завоюва първите шест разигравания и го взе със 7:2 точки.

⏯️Match Point of going to Round 3
— Rolex Monte-Carlo Masters (@ROLEXMCMASTERS)
Във втория сет руснакът избави три благоприятни условия за пробив, с цел да изравни геймовете за 2:2, което душевен пречупи Ивашка и до края на мача белорусинът не съумя да вземе нито един гейм повече. За място на четвъртфиналите поставеният под номер 9 в схемата Хачанов ще играе със сънародника си Андрей Рубльов.

Сходен сюжет имаше и мачът сред Фриц и швейцареца Стан Вавринка, който приключи 7:6 (10), 6:2.

В първия сет осмият в схемата Фриц и първенецът в Монте Карло за 2014 година Вавринка се движеха един до друг, поради което се стигна и до тайбрек, който приключи 12:10 точки в интерес на американеца. Фриц затвори първата част от третия си сетбол, а неговият противник Вавринка пропусна пет благоприятни условия да поведе, като последната от тях бе и на негов сервис.

Във втория сет равнището на показване на 38-годишния Вавринка спадна и той не съумя да се опълчи на първата ракета на Съединени американски щати.

Clutch
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР