Руснак, който беше осъден във вторник в родината си на

...
Руснак, който беше осъден във вторник в родината си на
Коментари Харесай

Руснакът, осъден за дискредитиране на армията, заради рисунка на дъщеря си, избяга

Руснак, който беше наказан във вторник в родината си на 2 години в наказателна колония за дискредитиране на въоръжените сили на страната, е избягал, съобщи Асошиейтед прес.

Алексей Москальов бил разграничен с щерка си Мария, откогато бил подложен под домакински арест при започване на този месец, а тя била преместена в дом за сираци, в родния им град Ефремов, на към 300 километра южно от столицата Москва.

Случаят провокира възмущението на съветските правозащитници и предизвика акция в интернет за събиране на самотния татко с детето му, напомня Българска телеграфна агенция.

Москальов, на 54 години, беше наказан за лични изявления в интернет за войната в Украйна. Разследването против него обаче почнало, откакто през април предходната година 13-годишната Мария, наричана на галено Маша, нарисувала картинка, изобразяваща по какъв начин съветски ракети падат върху украинска майка и дете - нещо, което предиздвикало шефа на учебното заведение да извика полиция.



Руската полиция прегледала изявленията на Москальов в обществените мрежи и в началото го глобила с 35 000 рубли (460 долара) за сериозни мнения за армията. През декември проверяващите завели друго дело против мъжа по съмнение в дискредитиране на съветските въоръжени сили, което още веднъж се основавало върху негова обява в обществените мрежи от юни.

Забранената в Русия правозащитна организация " Мемориал " сподели след оповестението на присъдата, че счита Москальов за политически пандизчия.

След като присъдата беше постановена, обаче се оказало, че мъжът е избягал. Сега той е в неопределеност, заяви АП.

Европейската комисия разкритикува остро процеса в Русия против Москальов.

Очаква се другата седмица съдът в Ефремов да прегледа иск на управляващите за ограничение на родителските права на бащата, който отглежда самичък щерка си от към 10 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР