Руското ядрено оръжие, разположено на подводни дронове, може да разруши

...
Руското ядрено оръжие, разположено на подводни дронове, може да разруши
Коментари Харесай

Business Insider за руското оръжие на "Страшния съд": Срива градове, вдига цунами

Руското нуклеарно оръжие, ситуирано на подводни дронове, може да унищожи цели крайбрежни градове, написа Business Insider. Списанието написа за комплекса " Статус-6 ", който се популяризира в западната преса, като оръжието на " Съдния ден ". На подводницата се приписват благоприятни условия да носи нуклеарни бойни глави с мощ от по 50 мегатона.

Изданието отбелязва, че нуклеарното оръжие с мощ от 20 до 50 мегатона близодо крайбрежната линия може да докара до гърмеж с такава мощ, която може да се равнява с цунамито след земетресението в Япония от 2011 година. Освен това, означават експертите, подводният удар може да провокира талази до 100 метра.


Business Insider акцентира, че гърмежът на торпедо на комплекса " Статус-6 " под водата може да вдигне нагоре тонове облъчена морска вода и да докара до пагубен радиоактивен дъжд покрай зоната на поразяване. Ако сходно нещо се случи до крайбрежията на Лос Анджелис или Сан Диего, разрушителният резултат от нуклеарните дъждове би се оказал още по-голям поради честия морски вятър.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР