Руското военно ръководство вероятно е ангажирало ограничени високообучени елементи от

...
Руското военно ръководство вероятно е ангажирало ограничени високообучени елементи от
Коментари Харесай

ISW: Путин хвърля опитни елитни части от Вагнер срещу Авдийвка

Руското военно управление евентуално е заело лимитирани високообучени детайли от групировката " Вагнер " за настъплението към Авдийвка. Потенциално с цел да ускори неотдавнашните лимитирани тактически триумфи в региона.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

На 25 март представителят на украинските Таврически отбранителни сили полковник Олексий Дмитрашкивски съобщи, че украинското разузнаване предвижда, че " Вагнер " може да се появи в посока Авдийвка .

На 26 март съветски консуматор на VK разгласява некролог, в който оповестява за гибелта на боеца от група " Вагнер " Евгений Малготин в Авдийвка на 20 март.

В некролога се твърди, че Малготин е имал предходен боен опит и през 1992 година се е сражавал във 2-ри съветски доброволчески отряд на Армията на Република Сръбска (обикновено наричана Армията на босненските сърби).

Изглежда, че Малготин е бил умел войник и евентуално съставлява по-висок диаметър бойци, които съставляват силите за специфични интервенции на Вагнер. Въпреки че Вагнер е заел в огромна степен сили, основани на наказани лица , за интервенциите край Бахмут, евентуално има контингент от по-качествени оператори на разнообразни места в Украйна.

Възможно е през последните седмици съветското военно управление да е решило да разположи избрани детайли на " Вагнер " в региона на Авдийвка, с цел да поддържа изтощените и по-нискокачествени детайли на Донецката национална република (ДНР) в напъните им да завладяват селището .

Ако такива бойци на " Вагнер " са се сражавали край Авдийвка, тяхното присъединяване може да помогне да се обяснят лимитираните тактически триумфи, реализирани в региона през последната седмица.

Руските военни блогъри също реагираха сдържано на известието на съветския президент Владимир Путин от 25 март, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус , което подсказва, че посланията на Путин са ориентирани по-скоро към западната, в сравнение с към локалната съветска публика.
 Русия въоръжава Камчатка с нуклеарни подводници и суперторпеда
Русия въоръжава Камчатка с нуклеарни подводници и суперторпеда

Плановете за Далечния изток подготвени 2024 година?

Много военни блогъри и новинарски агрегатори просто ускориха разнообразни моменти от изявлението на Путин от 25 март, които изкуствено завишават опциите на съветската войска и отбранително-промишлената база (ОПБ) да поддържат продължителни военни старания, както и самото известие за разполагане на нуклеарни оръжия .

Един milblogger вярно означи, че разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус не усъвършенства военното състояние на Русия в Украйна, като твърди, че вместо това съветските сили би трябвало да се приготвят за бъдеща украинска контраатака, и разкритикува продължаващите проблеми на съветското военно командване и организация .

Друг военнен блогър призна, че Путин е насочил известието си за разполагане на нуклеарни оръжия към Запада и похвали вероятността да бъде " кошмарът " на Съединени американски щати.

Слуховете за уволнението на командващия Източната група войски на Русия (Източен боен окръг) генерал-полковник Рустам Мурадов на 27 март провокираха приглушен и безсрамен отзив в съветското осведомително пространство .
 Руски бойци: Кремъл праща заградителни отряди да стрелят по нас
Руски бойци: Кремъл праща заградителни отряди да стрелят по нас

Стара тактичност за воюване в Украйна

Военните блогъри твърдяха, че съветските военни управляващи са уволнили Мурадов от длъжността пълководец на Източната група войски, само че в момента  ISW не може да ревизира тези изказвания .

Мурадов пое командването на съветския Източен боен окръг (ИВО) на 6 октомври 2022 година и през последните пет месеца наблюдаваше поредност от пагубни настъпателни интервенции, водени в западната част на Донецка област.

Един от военните блогъри твърди, че Мурадов е в " отпуск ", което, както отбелязва блогърът, е еднакво на оставка. Други твърдяха, че отстраняването на Мурадов е позитивна стъпка, само че обявиха, че заместването на Мурадов е по-важно от неговото премахване .

Някои военни блогъри отбелязаха, че Мурадов е виновен за забележителните съветски военни провали в западната част на Донецка област, в това число огромните загуби, понесени при нападението против Павловка през октомври-ноември 2022 година, и продължителните и несполучливи старания за завладяване на Вухледар.
 Украйна: Свалихме 12 от 13 изстреляни ирански дрона
Украйна: Свалихме 12 от 13 изстреляни ирански дрона

Акт на съветска експанзия

Независимият съветски проверяващ орган " Важни истории " (iStories), базирайки се на източници, близки до съветския общоприет щаб, заяви, че съветският общоприет щаб упреква Мурадов в несръчност заради неуспехите на бойното поле и забележителните загуби в Западна Донецка област, в това число съвсем цялостното заличаване на татарския доброволчески батальон " Алга " .

Един от известните блогъри твърди, че военните управляващи обмислят и уволнението на командващия Западния боен окръг генерал-полковник Евгений Никифоров, чиито сили работят по линията Купянск-Сватове-Кремина в Източна Украйна.

Основни заключения
Слуховете за уволнението на командващия Източната група войски на Русия (Източен боен окръг) генерал-полковник Рустам Мурадов на 27 март провокираха приглушена и цинична реакция в съветското осведомително пространство. Руските военни блогъри реагираха едва и на известието на съветския президент Владимир Путин от 25 март за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус, което акцентира, че посланията на Путин са ориентирани по-скоро към западната, в сравнение с към вътрешната съветска публика. Руското военно управление евентуално е заело лимитирани висококачествени детайли на група " Вагнер " за настъплението към Авдийвка, евентуално с цел да ускори неотдавнашните лимитирани тактически триумфи в региона. Руските сили реализираха незначителни триумфи в покрайнините на Сватово и съветските сили не престават наземните офанзиви по линията Купянск-Сватово-Кремина. Руските сили не престават сухопътните офанзиви във и към Бахмут и реализират триумфи в границите на Бахмут. Руските сили продължиха сухопътните офанзиви по линията Авдийвка - град Донецк. Изглежда, че Русия все по-често разпростира детайли на стандартни формирования на парче по цялата фронтова линия, в това число в Южна Украйна. Руските управляващи не престават да образуват нови доброволчески батальони, подчинени на нередовни формирования. Украински партизани направиха нахлуване с неподготвено взривно устройство (ИВУ) против чиновник на окупационните правоохранителни органи в Мариупол, Донецка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР