Руското външно министерство заяви в изявление в петък, че външният

...
Руското външно министерство заяви в изявление в петък, че външният
Коментари Харесай

Лавров предупреждава със сериозни последици, ако САЩ игнорират опасенията на Русия

Руското външно министерство съобщи в изказване в петък, че външният министър Сергей Лавров " ясно " е уведомил държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че " пренебрегването на законните опасения " на Москва, когато става дума за Украйна, " ще има най-сериозните последствия ", оповестява ТАСС.

" Това може да бъде избегнато, в случай че Вашингтон отговори позитивно на нашите проектоспоразумения за гаранции за сигурност ", означи още Москва.

" На Антъни Блинкън бе ясно обявено, че по-нататъшното занемаряване на законните опасения на Руската федерация, свързани на първо място с продължаващото военно развиване от Съединените щати и техните съдружници от НАТО на територията на Украйна на фона на широкомащабно разполагане на силите и средствата на алианса наоколо до нашите граници, ще има най-сериозни последствия ".

Лавров също по този начин съобщи нуждата от бързо и цялостно осъществяване на Минските съглашения от Киев . " Особено внимание бе обърнато на вътрешноукраинския спор. Подчертана бе нуждата от бързо и цялостно осъществяване на набор от ограничения от страна на Киев, в това число определяне на пряк разговор с управляващите на ЛНР и ДНР ".
 Съединени американски щати и Русия пробваха да охладят пристрастеностите към украинската рецесия
Съединени американски щати и Русия пробваха да охладят пристрастеностите към украинската рецесия

Антъни Блинкън и Сергей Лавров се договориха разговорът да продължи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР