Руското външно министерство обяви, че Москва няма да отговори на

Руското външно министерство обяви, че Москва няма да отговори на ...

Москва няма да отговори на ултиматума на Лондон, иска образци от отровата.


Руското външно министерство обяви, че Москва няма да отговори на ултиматума на Лондон, докато не получи образци от химическото вещество, използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. 

Британският премиер Тереза Мей обяви, че отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия твърде вероятно е извършено от Русия. Мей постави ултиматум на Москва да даде обяснение до полунощ във вторник защо руски нервнопаралитичен газ е използван за отравянето.

Руското министерство отново отрече обвиненията и ги нарече провокация. 

Русия няма да отговори на ултиматума на Великобритания, докато не получи от нея образци от химическото вещество, използвано за отравянето на Скрипал, и докато Лондон не започне да действа в съответствие със задълженията си съгласно конвенцията за забрана на химическото оръжие, която предвижда съвместни разследвания на подобни случаи, заяви министерството на външните работи на Русия. То съобщи, че е изразило решителен протест пред британския посланик в Русия Лори Бристоу във връзка с отправяните от Лондон обвинения срещу Москва по случая със Скрипал.

От министерството заплашиха и с отговор, ако на Русия бъдат наложени санкции. 

"Всякакви заплахи за налагане на санкции срещу Русия няма да останат без отговор. Британската страна трябва да разбере това", подчертаха от ведомството.

Източник: offnews.bg