Руското външно министерство каза днес, че е обявило за персона

...
Руското външно министерство каза днес, че е обявило за персона
Коментари Харесай

Русия изгони 34 френски дипломата

Руското външно министерство сподели през днешния ден, че е оповестило за личност нон грата 34 френски дипломати, които би трябвало да изоставен Русия в двуседмичен период, предадоха ТАСС и Ройтерс.

„ На 18 май в министерството на външните работи на Русия беше извикан посланикът на Френската република Пиер Леви, пред който беше изразен съдбоносен митинг по отношение на провокативното и изцяло голословно решение на френските управляващи да разгласят 41 сътрудници на дипломатическите институции във Франция за личност нон грата. Подчертано беше, че тази стъпка нанася сериозна щета на руско-френските връзки и градивното двустранно съдействие “, съобщи министерството.

„ Като ответна мярка 34 сътрудници на френските дипломатически институции в Русия бяха оповестени за личност нон грата. На тях им е подредено да изоставен територията на Русия в двуседмичен период от момента на връчване на съответната нота на посланика “, сподели ведомството.

Френското външно министерство съобщи, че осъжда решението на Русия за изпъждане на дипломатите.

През април Франция изгони 35 руснаци с дипломатически статут. По-късно през същия месец френското външно министерство разгласи шестима съветски сътрудници, представящи се като дипломати, за личност нон грата, откакто следствие, осъществено от вътрешното разузнаване, стигна до умозаключение, че те са работили срещу националните ползи на Франция, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР