Руското правителство внесе в Държавната дума законопроекта за повишаване на

...
Руското правителство внесе в Държавната дума законопроекта за повишаване на
Коментари Харесай

Русия вдига пенсионната възраст

Руското държавно управление внесе в Държавната дума законопроекта за повишение на пенсионната възраст. Преди това документът беше утвърден от тристранната комисия за контролиране на социално-трудовите връзки, в която влизат представители на кабинета, профсъюзите и работодателите, заяви БНР.

Законопроектът планува гладко увеличение на пенсионната възраст от следващата година. В момента тя е 55 години за дамите и 60 за мъжете. Целта е да доближи 65 години за мъжете през 2028 и 63 години за дамите през 2034 година

Премиерът Дмитрий Медведев увери, че единствената цел на промяната е повишението на пенсиите. Той се аргументира с увеличението на продължителността на живота и невъзможността да се обезпечат на хората почтени старини, когато броят на пенсионерите пораства, а този на работещите понижава.

Председателят на Думата Вячеслав Володин сподели, че депутатите няма да бързат с приемането на документа и ще спазят всички парламентарни процедури. Повишаването на пенсионната възраст би трябвало да бъде доста гладко, сподели на собствен ред ръководителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР